Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

У Карпатах на Рахівщині вдалося зняти вражаюче явище


В українських Карпатах туристам пощастило побачити брокенський привид.
Фото показала в мережі мандрівниця з Калуша Наталія Щербій.
Вона побачила це явище по дорозі на Петрос – одну з найвищих гір українських Карпат.
Довідка: Петрос — гора в Українських Карпатах, у Рахівському районі Закарпатської області. Одна з найвищих вершин гірського масиву Чорногора. Популярний об’єкт пішохідного туризму.
Висота — 2020 м. Розташована у північно-західній частині масиву між горами Шешул (на південному заході) і Говерла (на сході). Західний і південно-західний схили круті з численними кам’яними розсипищами, північний та північно-східний — урвисті, зі скельними виступами. Є давньольодовикові форми рельєфу. Складається з пісковиків. Вкрита переважно субальпійською рослинністю. Поширені чагарники (ялівець сибірський, рододендрон), чорничні зарості і ялинові ліси (до висоти 1530—1600 м). Взимку досить часто бувають снігові лавини. Є туристський притулок на південних схилах нижче полонини Рогнески.
Краєвиди з Петроса майже такі ж, як із Говерли. Особливо гарно виглядає головний хребет Чорногори, який можемо спостерігати по всій його довжині — від Говерли до Попа Івана. Чіткіше, ніж з Говерли, видно Близницю і за нею — ряд полонин хребта Свидівець.
На північно-західних схилах гори бере початок струмок Кевеле, лівий доплив Чорної Тиси.
Брокенський привид (нім. Brockengespenst), також звана гірська примара – тінь спостерігається на поверхні хмар (туману) в напрямку, протилежному Сонцю. Ця тінь може здаватися дуже великою і іноді оточена кольоровими кільцями (так звана глорія). Привид може і ворушитися (іноді абсолютно несподівано) через рух хмарного шару і коливання щільності в хмарі.
Аналогічне явище в горах Маунт (США).







Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.