Головна > Новини / Цікаві новини > Їсти після 18 години? Можна! Рецепти вечірніх перекусів від дієтолога
Їсти після 18 години? Можна! Рецепти вечірніх перекусів від дієтолога8-06-2018, 19:36. Розмістив: redaktor |
Скільки разів не повторюй "Після 18:00 холодильник – на замок!", угамувати спокусу посмакувати чимось смачненьким ввечері непросто. Та досить себе виснажувати. Простий і корисний перекус позбавить вас від цієї проблеми. "Зробіть акцент на овочі та фрукти, – радить Експрес-онлайн Ілона Базюкевич, дієтологиня. – Це безцінні вуглеводи, які насичують організм антиоксидантами, нейтралізують токсини в організмі, знищують шкідливі бактерії та підвищують імунітет. У цих продуктах також міститься клітковина, основна функція якої – очищення кищечника та пришвидшення метаболізму. Також у вечірні перекуси варто включити білкову їжу. Білки – основний матеріал для побудови м'язів та зміцнення кісток. А ще вони беруть участь у регуляції обмінних процесів. Ось варіанти перекусів на основі білків та клітковини. 1. ФРУКТИ, ЗАПЕЧЕНІ З СИРОМ Яблука, груші, домашній сир, насіння льону, чіа, соняшника, гарбуза, горіхи Вирізаємо серединки з фруктів. Окремо змішуємо сир із насінням. Фаршируємо сиром фрукти. Запікаємо 20 хвилин. 2. ЯЙЦЯ В ОВОЧАХ 2 помідори, перець солодкий, невеликий кабачок, яйця, пармезан, твердий сир, сіль, перець, спеції до смаку Перець і кабачки розділити навпіл, видалити ложечкою серединку, зрізати вершечки помідорів і також вирізати серединки. У кожен овоч вбити сире яйце, викласти на деко. Запікати у духовці 15-20 хвилин до готовності, в останні 5 хвилин запікання посипати сиром. 3. ФАРШИРОВАНІ ЯЙЦЯ 5 яєць, 200 г печериць, зелена цибуля, кріп, шпинат, сіль, перець, спеції до смаку, йогурт густий натуральний – 2-3 ст.ложки Відварити яйця до твердого жовтка. Паралельно на сухій сковорідці протушкувати порізані кубиками печериці, зелень. Додати сіль, перець та спеції. Відварені яйця обібрати, розрізати навпіл, видалити жовтки. В окремій ємності розім"яти виделкою жовтки з йогуртом. Додати тушені печериці і нафарширувати сумішшю білки. 4. КРЕМ-СУП НА ОСНОВІ ПЕЧЕРИЦЬ Печериці 1 кг, цибулина, кабачок, шпинат, цибуля зелена, спеції за смаком Нарізаємо овочі, додаємо зелень, спеції та тушкуємо на сухій сковороді. Після цього закидаємо овочі у блендер, додаємо теплої води до бажаної консистенції. Розливаємо у тарілки і заправляємо до смаку (олією, вершками, насінням гарбуза або соняшника). 5. ДІП ІЗ АВОКАДО 2 авокадо, сік лайму або лимона, півцибулини, великий помідор, зубчик часнику, зелень за смаком (кінза, кріп), сіль, перець У тарілці розминаємо м’якоть авокадо з соком лайма. Додаємо сіль, перець, нарізані дрібними кубиками цибулю і помідор, очищений від насіння, зелень та часник. Залишаємо настоятися на годину при кімнатній температурі і подаємо на стіл. ВАРІАНТИ КОРИСНИХ СОУСІВ: 1. Йогуртовий Натуральний йогурт – 200 г, соєвий соус (за смаком), часник (за смаком) Усі компоненти змішуємо у ємності. 2. Соус вершковий із печерицями Печериці – 300 г, вершки 10% – 100 г, цибуля зелена, шпинат, кріп, сіль, перець, мускатний горіх Гриби обсмажити з зеленню на сухій сковорідці 5-7 хвилин, додати вершки. Тушкуємо це 7-10 хвилин. За бажанням збиваємо соус у блендері та додаємо до готових страв. 3. Тартар Огірок – 2 шт, йогурт натуральний густий – 200г, часник – 2-3 зубці, сіль, перець за смаком Огірки натираємо на дрібній тертці, відтискаємо сік. Йогурт змішуємо з сіллю і перцем, часник дуже дрібно подрібнюємо або вичавлюємо у часникодавці. Усе змішуємо та додаємо до готових страв. І ЦЕ ТЕЖ МОЖНА! Овочево-білкові перекуси: * Овочі нарізані соломинкою (морква, стебло селери, огірки, перці) + соус або діп; * Соус/діп із пшеничними або гречаними хлібцями; * Хлібці, намащені солоним сиром (сир міксуємо із зеленою цибулькою, кропом, сіллю та перцем). Фруктово-білкові перекуси: * Сир домашній із ягодами/фруктами, збитий у блендері (кокосову стружку, какао додаємо за бажанням); * Йогурт густий натуральний із нарізаними фруктами/ягодами; * Йогурт рідкий натуральний/кефір/закваска із фруктами або ягодами, збитий у блендері; * Яблука/груші, запечені з сиром (додаємо насіння соняшника, гарбуза, льону, горішки чи кокосову стружку за бажанням); * Хлібці, намащені м’яким сиром/йогуртом натуральним густим/рікоттою. Зверху викладаємо нарізані полуницю чи банани. http://expres.ua/
Повернутися назад |