Головна > Новини / Цікаві новини > Як правильно готувати каву
Як правильно готувати каву16-01-2018, 08:08. Розмістив: redaktor |
Якщо кав'ярні твого міста роблять невиразну коричневу рідину, а не кава, звари його сам!Підпишіться на новини «UkrMedia» в Facebook, Twitter або Google+ передає Ukr.Media. Без мідної турки це заняття взагалі втрачає сенс, тому, якщо в гостях тобі запропонують каву, зварену в кавомашині або, прости господи, в каструльці, можеш презирливо фиркнути і попросити «у такому разі» чаю, передає Ukr.Media. Якщо ж є турка, звари дилетантам правильний кави. 1 Для початку злегка (7-10 секунд) обсмаж зерна або порошок на сковороді без масла. 2 Потім розмели до стану пудри, всип в турку (чайну ложку на кожні 50 мл води) і залий окропом. Не переборщи з водою: турка повинна бути залита тільки наполовину, інакше ми будемо над тобою сміятися! 3 Відразу ж додай цукор за смаком, постав турку на повільний вогонь і чекай, поки піна не підніметься до краю посудини. Не давай напою втекти (хіба мало, раптом плиту змусять мити), зніми його з вогню і додай кілька крапель охолодженої кип'яченої води. 4 Пробуй кави першим, щоб у випадку провалу «ненавмисно» перекинути його в раковину і відмовитися варити новий: клятва, яку ти дав кавовим ченцям у Шаоліні, забороняє двічі спокушати долю. Повернутися назад |