Головна > Цікаві новини > Чудове віденське тісто для пасок - смакота!

Чудове віденське тісто для пасок - смакота!


17-04-2020, 18:30. Розмістив: redaktor
​Це тісто для пасок - заварне.

Воно підходить повільніше, ніж звичайне, і на нього ви витратите більше сил і часу. Зате паски виходять дуже смачними і дуже довго не черствіють.
Ось що вам знадобиться:
800 гр борошна;70 гр дріжджів;5 яєць;250 мл молока;200 мл вершків;150 гр вершкового масла;3-4 ст.л. рослинного масла;1,5 склянки цукру;1 склянка родзинок;цукати (за бажанням);пакетик ванільного цукру;1 ч. л. солі;цедра 1 лимона.Ось що потрібно робити, щоб приготувати основу для тіста:
Всі продукти необхідно заздалегідь дістати з холодильника, щоб все було кімнатної температури.
У 100 мл молока розчиніть дріжджі, додайте до них 1 ч. л. цукру і 1-2 ст. л. муки. Перемішайте все і поставте в тепле місце.Борошно просійте. З 2-3 ст. л. борошна і молока замісити рідке тісто.Поставте миску з тістом на вогонь і варіть до загустіння, постійно помішуючи і розминаючи грудки.Зніміть суміш з вогню, влийте до неї теплі вершки і перемішайте, потім остудіть до кімнатної температури.Змішайте тісто з опарою і поставте в тепле місце на 1-2 години.Ось що робити далі:
Жовтки розітріть з сіллю, звичайним і ванільним цукром.Додайте в заготовку жовтки, розтоплене вершкове масло і рослинну олію.Окремо збийте білки в міцну пишну піну і введіть їх у тісто.Тепер замісіть тісто, поступово додаючи борошно, що залишилося.Залиште тісто підходити в теплому місці на 2 години. Потім додайте до нього лимонну цедру, родзинки і цукати. Залиште ще на 30 хвилин.Ось як правильно випікати віденські паски:
  • Форми змастіть маслом, присипте сухарями або борошном.Викладіть тісто в форми, заповнюючи їх на 1/3.Зачекайте, поки тісто в формах трохи підніметься, тоді відправляйте їх в духовку, нагріту до 180 градусів на 45-60 хвилин.Намагайтеся не відкривати дверцята духовки перші 30 хвилин.

Повернутися назад