Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

10 квітня — день Іларіона: історія, традиції та прикмети свята

​Сьогодні сприятливий день, щоб читати замовляння і проводити обряди від хвороб.

Православні християни 10 квітня згадують преподобного Іларіона нового. Дата за народним календарем називається мати-й-мачуха або просто день Іларіона, інформує Ukr.Media.
Ким був святий Іларіон?
Жив Іларіон у VII-VIII століттях. Вів самітницьке життя, постійно молився і дотримувався строгих постів. За такий доброчесний спосіб життя його обрали пресвітером, а пізніше ігуменом монастирської обителі.
Господь нагородив Іларіона даром зцілення і чудотворення. Він виліковував сліпих людей, виганяв бісів з одержимих. У посушливі періоди закликав дощі на грішну землю; молитвами відводив шкідливих тварин і комах від нив і виноградників; міг зупиняти град, щоб врятувати урожай.
Які на цей день існують традиції і обряди?
У народі цей день називали «мати-і-мачуха», оскільки до 10 квітня на проталинах вже з'являлися перші квіточки.
Старі, які збирали і засушували минулого року, відсьогодні свою цілющу силу втрачають, тому їх терміново треба використовувати, приготувавши відвари і настоянки.
Мати-й-мачуха — дуже ефективний засіб для лікування усіх видів кашлю, фурункулів, виразок на шкірі і запальних процесів у ротовій порожнині.
Народна магія для зміцнення здоров'я
У наших предків дата 10 квітня вважалася сприятливою для проведення обрядів і вичитування замовлянь від різних хвороб. Заговорювати хвороби з недугами можна як свої, так і дітей, рідних.
Існує кілька правил виконання ритуалів на здоров'я:
1. Важливо запам'ятати, що обряд на позбавлення хвороб виконують на спадаючу фазу Місяця, а на залучення здоров'я — на зростаючу.
2. Ні з ким і ніколи не діліться, що проводите магічні ритуали на здоров'я.
3. Щоб змови з обрядами були ефективними і дійсно залучили до вас сили та здоров'я, треба в це вірити. Якщо ви скептично ставитеся до народної магії, то і допомоги від неї не чекайте.
4. Дуже часто хвороби є проявом нашого настрою. Якщо людина постійно перебуває у смутку і печалі, то притягує до себе безліч болячок. А легкі, радісні, налаштовані на щастя і позитив люди хворіють рідко.
Ритуал на воду
Зміцнити здоров'я вам допоможе вода, заряджена сонячною енергією.
Візьміть таз або ємність і налийте чисту джерельну воду. Якщо немає можливості набрати води з джерела, використовуйте звичайну водопровідну.
Встати доведеться рано, до того часу, як сонечко зійде. Встановіть ємність з водою на підвіконня в таке місце, щоб на неї добре потрапляло сонячне світло. Ще краще, якщо ви проживаєте в приватному будинку — ємність можна винести і поставити у дворі на сонячне місце.
Тричі прочитайте над водою замовний текст:
«Сонце ясне, сонце червоне, силою своєю мене нагороди. Вогнем-жаром своїм цілющим воду заряди. Нехай ця водиця всі хвороби з мене змиває, і більше ні одна хвороба мене у свій полон не забирає. Бути тому, що сказано. Амінь».
Залиште воду стояти до самого заходу сонця, нехай вона насичується цілющою сонячною енергією. За цей час вам треба ще п'ять разів підійти до ємності і по тричі повторити змову.
Як тільки сонечко почне опускатися за горизонт, останній раз тричі прочитайте замовні слова, приберіть воду з підвіконня (або занесіть з двору в хату) і перелийте в банки або пляшки, які щільно закупорюються кришками.
Щодня після пробудження наливайте трохи замовної води в кухлик і після ранкових водних процедур обполіскуйте обличчя. Повторюйте при цьому: «Сум з хворобами з себе змиваю, ні одну хворобу до себе не підпускаю».
Ритуал на їжу
Це дуже простий обряд, за допомогою якого ви зміцните не лише своє здоров'я, але і всіх домочадців. Будь-яку їжу, яку ви готуєте і подаєте до столу, заговорюйте наступними словами:
«Все, що на стіл зараз поставила, Божою цілющою силою наповниться. Ця сила в Божих рабів (назвати поіменно всіх, хто зараз буде трапезувати) переміститься і здоров'ям звернеться, а воно пошириться по всьому тілу. Буде так, як сказано. Амінь».
Тепер можете запрошувати домочадців до столу.
Погодні прикмети на 10 квітня
  • Літо і осінь будуть врожайними, якщо сьогодні добре проллє дощ.Найближчим часом піде дощ і затягнеться на кілька днів, якщо 10 квітня чути тривалий і глухий громовий гуркіт.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.