Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

19 березня — день Марфи і Аркадія: історія, традиції та прикмети свята

​Захистіть дітей від хвороби — сьогодні особливий час провести обряд для здоров'я!

Православні християни 19 березня згадують блаженну Марфу Царицинську і преподобного Аркадія Кіпрського. За народним календарем дата називається день Аркадія або Костянтинові кола, інформує Ukr.Media.
Ким були святі Марфа і Аркадій?
Аркадій жив у IV столітті і з юнацьких років здійснював чернечі подвиги. Коли його 42 учні були мученицькі вбиті за сповідання християнській вірі, Аркадій оплакував їх і ховав тіла.
Марфа народилася в Царицині (тепер це місто Волгоград) в 1880 році. Дівчинка була з заможної родини, тому після закінчення гімназії її благочестиві батьки відправили Марфу до Петербурга для продовження навчання.
Але там вона зустріла отця Іоанна Кронштадтського, що володів даром провидіння. Він передрік, що Марфу очікує більш складний життєвий шлях і дав їй благословення на здійснення юродивого подвигу в ім'я Христа.
З того дня Марфа стала ходити по землі і нагадувати людям про Бога, від усіляких мирських благ вона повністю відмовилася. Юродива приходила до простих благочестивих людей, і після її молитов в оселях панували спокій і мир, а багато хворих одужували.
Які на цей день існують традиції і обряди?
На Русі дату 19 березня називали Костянтинові кола, тому що за традицією у цей день люди ходили навколо колодязів і притоптували ногами сніг. Вірили, що після такого обряду вода в колодязях буде чистою і цілющою. Не можна сьогодні біля колодязів плітки розводити, сваритися, пити алкогольні напої, палити і лихословити.
Сьогодні проведіть спеціальний обряд, щоб діти були здорові
У наших предків 19 березня було заведено проводити спеціальний ритуал, за допомогою якого на цілих сім років захищали дітей від напущеного псування. Для цього потрібен був керамічний або глиняний глечик, у нього збирали талу воду, щільно запечатували і закопували в землю в лісі між двох осик.
При цьому потрібно було вимовити заговорений текст:
«Водиця зовнішня з неба зійшла і пішла до криниці. Тепер ця криниця далі в землю пішла. Як я (назвати своє ім'я) її між двох осик зарила, так чад своїх (перелічити імена дітей) від страшної порчі на сім років захистила. В ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь».
Як зрозуміти, що дитину зурочили?
Це стає одразу зрозумілим за такими ознаками:
У малюка порушився сон, він може посеред ночі прокидатися і сильно, голосно плакати.Дитина часто дратується, тривожиться.Малюк часто підхоплює застуду, або у нього різко піднімається температура.У дитини апатія на все, він дуже млявий.Малюк безпричинно плаче, закочує істерики, не хоче спати, і неможливо його ніяк заспокоїти.Дитина відмовляється приймати їжу, у неї напади нудоти і блювоти.Як позбавити дитину від пристріту?
Обряди на зняття пристріту проводять на спадаючий Місяць. Якщо це потрібно зробити терміново, а Місяць росте, то виконуйте ритуал в неділю.
Найбільш ефективний і простий варіант — з використанням святої води, що володіє потужною захисною силою.
Але застосовувати його можна лише для хрещених дітей.
І дитина, і мама повинні мати на собі натільні хрестики.Виконуйте обряд біля будь-якого порогу (між кімнатами або біля входу в будинок). Мама і малюк стають так, щоб поріг вийшов у них між ніг.Мама наливає у свою долоню освячену воду і вмиває нею обличчя дитини. Потім бере рукою поділ своєї спідниці або сукні, та внутрішньою стороною витирає малюка. Так повторюють три рази (миють і витирають).Як уберегти дітей від пристріту?
• Після того, як дитині провели в храмі обряд Хрещення, вона обов'язково повинна завжди носити хрестик на шиї.
• Ніколи не дозволяйте стороннім людям дивитися на вашого сплячого малюка. І самі на нього довго не милуйтеся, коли він спить.

• З внутрішньої сторони на одязі малюка закріпіть невелику шпильку. Слідкуйте, щоб вона була надійно застебнута, не розкрилася і не вколола дитину.
• Забороняйте своїм дітям брати цукерки або будь-які інші подарунки у незнайомців.
Погодні прикмети на 19 березня
  • Весна прийде пізно, якщо 19 березня почуєте, як дятел стукає по дереву.Літні місяці будуть посушливими, якщо сьогодні ще тримається морозна погода.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.