Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

24 лютого — день Власія: історія, традиції та прикмети свята

​Що вважається небезпечним знайти сьогодні?

Православні християни 24 лютого згадують священномученика Власія Севастійського. За народним календарем дата називається коров'яче свято або день Власія, інформує Ukr.Media.
Ким був святий Власій?
Жив Власій в місті Севастії в III-IV століттях. Життя вів благочестиве і лагідне, був лікарем. Городяни звернулися до вищих властей з проханням про призначення Власія в сан єпископа.
При імператорі Діоклетіані почалися гоніння на християнство. У цей період Власій втішав віруючих і відвідував ув'язнених у в'язниці мучеників. Незабаром християнам довелося сховатися на горі від своїх переслідувачів.
Власій оселився в печері, де безперестанку молився. У його обителі стали збиратися дикі тварини. Власій зцілював від хвороб одним лише дотиком руки до голови. За такі чудеса і віру він був підданий тяжким тілесним катуванням. В 316 році прийняв смерть від усікновення голови мечем.
Які на цей день існують традиції і обряди?
Святий Власій захищає тварин.
Особливо шанують його господарі домашньої худоби, день тому й назвали в народі коров'ячим святом. Звідси пішла і більшість традицій на 24 лютого.
Селяни в цей день всі свої господарські турботи відкладали, і вранці приганяли до храму домашніх тварин. Священнослужитель після молебню окропляв їх свяченою водицею.
Зараз рекомендується всім, хто тримає у господарстві домашню худобу, самим побризкати тварин в день Власія святою водою, щоб захистити від хвороб і пристріту.
Після цього корівок годують хорошим кормом, щоб молоко у них було смачне, а самі вони здорові. Тоді і господарі будуть щасливі.
Остерігайтеся сьогодні чужого волосся на своєму одязі. Це погано!
Будьте уважні до своїх речей. Перегляньте їх, і якщо чуже волосся знайдете, це може передвіщати небезпеку. Давні слов'яни вірили, що волосся, яке впало з голови злих людей (чаклунів і відьом), обплутуючи яйце або потрапляючи у воду, може оживати і творити страшні справи.
Ще більш небезпечно, якщо ваше зістрижене волосся потраплять в руки чаклуна. Це найкращий матеріал, щоб наводити страшні псування і вроки, які можуть принести важкі хвороби, проблеми і навіть смерть.
Важливо! Коли підстрижете волосся, не викидайте його у сміттєвий бак, а краще всього закопайте і спаліть.
Щоб волосся з вашої голови випадково не потрапило в руки чорним чаклунам, дотримуйтеся обережності:
• Коли зберетеся на кладовище для відвідування могилок померлих родичів, волосся туго зберіть у хвіст або пучок, і пов'яжіть косинку або надіньте шапочку. Пам'ятайте, що на кладовищі не повинно залишатися ні єдиного вашого волосся.

• Свій гребінець ніколи нікому не давайте, особливо малознайомим людям.
Як потрібно позбавлятися від виявленого чужого волосся?
Люди давно зрозуміли всю небезпеку такого виду чаклунства і навчилися запобігати його. Найголовніше, не торкатися голими руками до виявленого чужого волосся.
1. Використовуйте серветку або надягніть рукавицю, візьміть знайдене волосся, перекладіть його в поліетиленовий пакет.
2. Віднесіть на безлюдне перехрестя, в центрі якого зробіть невелику ямку і складіть в неї пакет з рукавичкою (серветкою).

3. Покладіть зверху монетку будь-яку (головне, щоб вона була не нова, а ходила в обігу).
4. Присипте ямку землею і повертайтеся додому.
Забобони і прикмети про волосся
Якщо побачите чужі волосся на своїх речах в сновидіннях, виходить, у реальному житті ви нещодавно прийняли неправильне рішення, яке незабаром обернеться грошовими проблемами і неприємностями.Поява на одязі чужих волосся в інші дні не вважається небезпечним, навіть навпаки, віщує добрі і важливі новини.Погодні прикмети на 24 лютого
  • Весна ще нескоро прийде, якщо в день Власія висять довгі бурульки.Весна очікується затяжна, якщо сьогодні відлига. Але сильних холодів більше не передбачається.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.