Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Знайшли новий надпотужний антибіотик

Знайшли новий надпотужний антибіотик

У цього препарату унікальний підхід до знищення бактерій. Вчені раніше нічого подібного не спостерігали.

Дослідники з Канади винайшли нову речовину корбоміцин, яка може стати компонентом нового покоління антибіотиків, пише Nature.

Нові препарати цього класу потрібні через ріст загрози антибіотикорезистентності. Щороку її жертвами стає по 700 тисяч осіб, але ВООЗ вважає, що скоро їх буде мільйони. Корбоміцін разом з менш відомим антибіотиком комплестатіном вбивають бактерії внаслідок блокування функціоналу клітин в їх стінках. цей феномен наука спостерігає вперше.

Бактерії мають стінку навколо поверхні їх клітин, що забезпечує їх форму і є джерелом енергії. Антибіотики, як пеніцилін, вбивають бактерії шляхом запобігання будівництва цієї стінки.

Як діє новий антибіотик?
Але нові препарати роблять щось протилежне. вони не дають стінкам руйнуватися. А якщо цей процес заблокований, то клітини опиняються під замком, вони не можуть розширюватися і рости, що викликає їхню смерть.

Тести на мишах показали, що ці антибіотики блокують інфекції, викликані Staphylococcus aureus – групою резистентних до ліків бактерій, що викликають серйозні інфекції, як сепсис і синдром токсичного шоку. Обидва антибіотики відносяться до групи глікопептидів, які виробляють ґрунтові бактерії.

Джерело ​




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.