Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

1 лютого — день преподобного Макарія Великого: історія, традиції та прикмети свята

​Чому сьогодні треба віддати ключ від будинку коханій людині?

У православному світі 1 лютого згадують про відлюдника, християнського святого, преподобного Макарія Великого. За народним календарем дата називається Макар-весновказівник або день Макарія, інформує Ukr.Media.
Ким був святий Макарій?
Проживав Макарій у IV столітті в Нижньому Єгипті. Батько з матір'ю наполягли, щоб він одружився рано, але дружина Макарія померла зовсім молодою. Незабаром покинули земний світ і його батьки.
Залишившись один, Макарій пішов в найближчу пустелю, де став проживати при старці-відлюднику послушником. Потім кілька років він жив у Фаранській пустелі в повній самоті.
Макарій вчився в Антонія Великого і в сорокарічному віці був висвячений в сан священника. Господь наділив його даром чудотворення і здатністю воскрешати мертвих. Макарій був засновником монастиря в Нітрійській пустелі, в ньому він і помер у 391 році.
Які на цей день обряди і традиції?
У наших предків було прийнято день Макарія проводити з друзями і рідними, важкою фізичною роботою 1 лютого на Русі не займалися. Заварювали ароматний чай з запашними травами (материнка, звіробій, сушені плоди шипшини) і пили гарячий напій з малиновим варенням або медом.
У слов'ян було заведено розтоплювати самовари за допомогою валянок. Люди вірили, що за рахунок такого ритуалу взуття набуває особливу цілющу силу і здатне виліковувати хвороби ніг.
У народі говорили, якщо в таких валянках до кінця зими проходити, то на весь рік, що залишився, можна захистити себе від усіх недуг.
У день Макарія знахарі і цілителі читають замовляння і проводять ритуали проти зубного болю.
Постарайтеся запам'ятати і розгадати сон, побачений у ніч на 1 лютого. Люди вже давно помітили, що цієї ночі сни віщі.
У вас в житті є кохана людина? Тоді не пропустіть сьогоднішній день для зміцнення відносин.
Якщо ви ще не заміжня, але є чоловік, з яким вже довго і серйозно зустрічаєтесь, то не пропустіть сьогодні шанс зміцнити відносини. 1 лютого — сприятливий день, щоб віддати йому ключі від своєї квартири або будинку.
Чоловік так сильно прив'яжеться до вашого затишного гніздечка, що не захоче більше з нього йти. Адже таким вчинком ви покажете, наскільки сильно довіряєте коханому.
У випадку, коли чоловік вирішується дати ключі від свого холостяцького житла жінці, з якою у нього стосунки, це вірний знак серйозності намірів. Такий крок свідчить про те, що він налаштований рішуче, швидше за все, справа йде до весілля.
Чоловік повністю довіряє жінці і надалі бачить її своєю супутницею на життєвому шляху, оскільки відкрив для коханої двері у свій особистий простір.
Зворотна ситуація, коли чоловік не те що ключів не дає, але навіть погостити у себе не пропонує, повинна насторожити жінку. Це означає, що він бачить в супутниці сторонню людину, і не хоче впускати її на свою територію. У такому випадку жінці краще не витрачати часу на марні очікування.
Що обіцяє нам втрата ключів?
Всі ми вважаємо ключик звичайною повсякденною дрібницею. Але ще з давніх часів наші предки надавали йому містичне значення. Дуже існує багато забобонів і прикмет, пов'язаних з ключами.
Одні з них серйозно застерігають, інші є хорошим знаком. Наприклад, коли ми втрачаємо ключі, здається, що це вкрай неприємна ситуація.
Навпаки, це дуже добрий знак:
Якщо незаміжня дівчина втрачає ключ, значить, незабаром її чекає вдале заміжжя і сімейне гніздечко.Юнакові втрата ключів обіцяє успішне подолання якихось життєвих перешкод.Якщо втратив ключик дорослий чоловік, то він вдало змінить місце роботи або житло, або на його життєвому горизонті замаячать вельми привабливі перспективи.І лише заміжнім жінкам загублені ключі віщують події не радісні. Їх може покинути звичне щастя, почнеться низка сварок і конфліктів, можливо навіть зміна сімейного стану (розлучення).
Погодні прикмети на 1 лютого
  • Увечері 1 лютого поспостерігайте за небом. Якщо на ньому багато зірочок, значить, зимові холоди протримаються ще довго.Весняне тепло настане рано, якщо день Макарія ясний і сонячний.Сьогодні визначають, який буде лютий, і чи скоро прийде весна. Звідси і пішла народна назва дати — Макар-весновказівник.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.