Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

12 важливих симптомів, які не можна ігнорувати


Оніміння в стопахУ більшості випадків ноги німіють з-за того, що ви сиділи або лежали в незручному положенні, а неприємні відчуття проходять відразу ж після того, як ви змінили позу. Але, якщо симптом виникає регулярно і ніяк не пов’язаний з некомфортним положенням тіла, не варто відкладати візит до лікаря. Навіть короткочасна втрата гнучкості або чутливості може бути симптомом міжхребцевої грижі, порушень в роботі серцево-судинної і нервової систем.
Об’єм талії більше 75 см у жінок і більше 90 см у чоловіківЩе одна ознака, на який мало хто звертає увагу. Між тим, жирові відкладення в області талії — один з перших ознак метаболічного синдрому. Інші прояви синдрому — підвищений рівень цукру і холестерину, ожиріння, гіпертонія. Все разом це значно підвищує ризик розвитку цукрового діабету і захворювань серцево-судинної системи.

Сухий язикСтан язика відображає стан організму в цілому. А відчуття сухості в роті — це один з головних ознак порушення водного обміну. Що це означає? Все просто: ви не п’єте достатньо води, і організму не вистачає рідини. Здавалося б, що страшного може статися, якщо ви забуваєте пити протягом дня? Насправді у зневоднення може бути відразу кілька неприємних наслідків для організму. Це і тяжкість в шлунку, і запори, і навіть біль в суглобах. Насправді перше, що потрібно запитати у пацієнта, який скаржиться на біль в животі, це: «Скільки води ви п’єте протягом дня?» В реальності мало хто з лікарів задає таке питання, і якщо ви прийшли на прийом до гастроентеролога, то швидше за все, отримаєте масу призначень. Підете на обстеження, будете приймати ліки, але найперше, що потрібно зробити, — просто привчити себе пити воду, невеликими порціями протягом дня.
Читайте також:  Температура в дитини: лікарка розповіла, коли потрібно викликати швидку
ЗапамороченняДивно, але, приходячи на прийом до лікаря, багато пацієнтів забувають згадати про запаморочення, тому що не вважають його важливим симптомом. Це не так! Якщо голова регулярно кружляє під час фізичного навантаження, це може бути проявом сильного зневоднення організму. Якщо запаморочення виникає після травми голови, можливо струс мозку. А якщо запаморочення супроводжується різкою слабкістю, онімінням частини тіла або проблемами з промовою, ймовірне пояснення-інсульт.
Волосся на ногах стає набагато менше, ніж ранішеВи помічали, що у літніх людей волосся на ногах не буває майже ніколи? Як правило, це пов’язано з тим, що циркуляція крові порушується і волосся перестають рости. Якщо цей симптом проявляється в 30-40 років, потрібно обов’язково перевірити стан серцево-судинної системи.
Печія, відрижка, здуття животаПодібні симптоми у жителів мегаполісів зараз виникають так часто, що більшість дорослих людей стали вважати їх варіантом норми. “Ну так, я вчора з’їв щось не те, сьогодні відчуваю тяжкість в шлунку”. Насправді, якщо неприємні відчуття виникають регулярно, це може бути симптомом не тільки проблем з травленням, але одним із проявів стресу. І якщо молодий організм досить легко справляється з таким навантаженням, то років до 30 цілком можна отримати хронічні захворювання ШКТ.
Читайте також:  Нарколог пояснив, як правильно впоратися з похміллям після новорічного застілля
ХропінняЩе один “нешкідливий” симптом, який люди можуть ігнорувати роками і навіть десятиліттями. “Всі хропуть уві сні. Це у нас сімейне”. Насправді все складніше. Хропіння — це вібрація, яка створюється у верхніх дихальних шляхах, коли людина перебуває в горизонтальному положенні. Хропіння не виникає просто так, він з’являється через звуження органів дихання. Наприклад, це можуть бути зміщення перегородки, лор-дефекти. Але приблизно 70% випадків припадає на патологію, пов’язану з конфігурацією шиї.
А саме, з жировими відкладеннями в області шиї, через які ефективність вдиху знижується, а в результаті порушується кровопостачання. За великим рахунком, сон необхідний для того, щоб мозок міг відпочити. Але, якщо уві сні людина не може нормально дихати, мозок не отримує достатньо кисню і, отже, не відпочиває. Навантаження накопичується, повноцінного відпочинку все немає, а через це вікові зміни можуть початися набагато раніше, ніж зазвичай. Іншими словами, мозок швидше зношується і старіє! Саме тому хропіння не можна ігнорувати. Звертайтеся до лікаря, щоб знайти і усунути причину. Так, багато лорпатологій можна виправити за допомогою нескладного хірургічного втручання, а у випадку з жировими відкладеннями проблема вирішується ще простіше — досить схуднути на кілька кілограмів.
Почервоніння верхньої половини грудної клітиниВлітку люди зазвичай кажуть: «це я обгорів!» але якщо почервоніння з’являється регулярно і не пов’язане з перебуванням на сонці, це одна з явних ознак підвищеного тиску.
Синці з’являються через пошкодження капілярів, розташованих під шкірою: якщо капіляр постраждав, кров, котра вилилася з нього утворює внутрішню гематому, це і є синець. Якщо синці регулярно з’являються без видимих причин, це зазвичай говорить про те, що капіляри страждають від якогось системного збою в організмі. Причин може бути кілька – від досить нешкідливих (наприклад, нестача вітамінів К і в12) до дуже серйозних (діабет, порушення згортання крові і навіть онкологія).
Кашель, який довго не проходитьЧасто доводиться стикатися з тим, що пацієнт місяцями лікується від хронічного тонзиліту, а сухий кашель все не проходить. Він вимотує, не дає спокійно спати, ліки не допомагають… в цьому випадку можна запідозрити грижу стравоходу або рефлюкс — в обох випадках виникають печія і відрижка, слизова дратується, саме з-за цього і з’являється кашель.
Зміна нігтівПоперечні білі смужки на нігті найчастіше з’являються через травму нігтьового ложа, і в цьому випадку турбуватися про них не варто. Але, якщо вони виникають часто, а травми не було, це привід як можна швидше звернутися до лікаря, тому що це може бути симптомом порушень в роботі серцево-судинної системи. якщо кровообіг недостатньо активний, при формуванні нігтя можуть з’являтися дефекти — це і є поперечні білі смужки. 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.