Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Як потрібно набирати воду на Водохреща та коли пити, щоб позбутись хвороб та залучити добробут


Водохресна вода має магічні властивості, дізнайтеся як правильно використовувати святу воду, коли потрібно набирати водохресну воду і як правильно її зберігати вдома.
Вода має унікальні властивості, про це знали люди здавна. А свята водохресна вода має цілющі магічні властивості, є джерелом сили, здоров’я, просвітління.
Вчені вивчали будову молекули води і з’ясували, що молекула святої води відрізняється від звичайної. Існує безліч обрядів, прикмет, традицій зі святою водохресною водою, багато народних обрядів і ритуалів тісно переплітаються з церковними і здійснюються разом з молитвами. Джерело
Що таке водохресна вода
Існує ряд християнських свят, коли в церкві священик, за допомогою спеціальних молитов, освячує воду. Після таких церковних ритуалів вода стає святою. З вечора 18 січня, з Навечір’я Хрещення і в саме свято Хрещення Господня, також в церквах проводять обряд освячення води.
Однак вважається, що вся вода в усіх водоймах на землі з ночі на 19 січня і все свято Хрещення стає святою, навіть без благословення священнослужителів. Вода на свято Хрещення наповнюється Божою благодаттю і є святою.
Тому, навіть якщо у вас немає можливості відвідати богослужіння на Водохреща і принести з церкви святої води, досить набрати воду про запас з водопровідного крана будинку і зберігати до наступного свята Хрещення.
Водохресна вода має безліч унікальних властивостей, які пояснюються особливим символізмом обряду на свято Водохреща. Свята вода – не просто вода, а джерело святості. Люди вірять в силу святої води і зберігають її на весь рік, щоб використовувати в різних ситуаціях.
Святу воду прийнято пити по ковточку натщесерце для оздоровлення під час хвороб, її дають маленьким діткам, протирають обличчя діткам, якщо вони захворіли або для заспокоєння на ніч. З святої води починають трапезу і під час Святвечора, і на Хрещення.
За церковними традиціями святу воду п’ють з молитвою: «Господи, приймаю Твій дар, воду святу, яка допоможе мені позбутися від гріхів і не повторювати їх у житті праведному. Зміцнюю свій дух, свою плоть, свою віру. Амінь».
Магічні властивості святої води
Очищення душі і тіла від негативу і наповнення позитивною енергетикою. Вважається, що водохресна вода здатна омити всі гріхи минулого і благословити для нового життя і здоров’я. Тому 19 січня прийнято пірнати в ополонку. Вдома також можна здійснити обряд очищення святою водою.
Прийняти душ потрібно в ніч з 18 на 19 січня, але встигнути до сходу сонця. Приймаючи душ треба думати про хороше, світле, можна прочитати молитву «Отче наш». Вважається, що таке обмивання очищає душу і тіло від поганої енергетики і відновлює хорошу, наповнює тіло здоров’ям і силою.
Зцілення від різних хвороб. При будь-яких хворобах свята вода і віра допомагає зцілюватися. Для цього святу воду п’ють маленькими ковтками, читаючи молитву. Цілющі властивості святої води визнає навіть медицина, однак пояснити не може.
Захист будинку від негативної енергетики. Святою водою кроплять будинок – двері, вікна, всі кути в домі, таким чином захищаючи і оберігаючи від усіх бід, нещасть, лихих людей, лихого ока і проклять. Окроплюючи будинок святою водою читають «Молитву Чесному Хресту Господньому»:
«Да воскресне Бог, і розбіжаться вороги Його, і нехай тікають від лиця Його всі ненависники Його. Яко зникає дим, нехай щезнуть; яко тане віск від імені вогню, так нехай загинуть біси від імені люблячих Бога і знаменує хресним знаменням, і в радості промовляючи:
Радуйся, Пречесний і Животворящий Хрест Господній, прогоняй силою на тобі розп’яття Господа нашого Ісуса Христа, у пекло зійшов і зневажив силу Диявол, і дарував нам тебе Хрест Свій Чесний на прогнание всякого супостата. О, Пречесний і Животворящий Хрест Господній! Допомагай ми зі Святою пані Дівою Богородицею і з усіма святими навіки. Амінь.»
Освячення будь-якої речі. За допомогою водохресної води можна освятити будь-яку річ в будинку або в господарстві, а також автомобіль. При цьому читається молитва «Отче наш».
Допомагає при бeзплiдді. Згідно прикмет, завдяки особливим властивостям водохресної води можна завaгiтніти, якщо довго не виходить. Якщо щиро вірити і молитися Вищим Силам про зачaття, а також щодня натщесерце випивати по ковтку води дружині та чоловікові.
Позбавляє від нічних кошмарів. Водохресна вода допомагає позбутися від поганих нав’язливих думок і нічних кошмарів. Якщо мучать нічні кошмари, потрібно випити трохи святої води перед сном, вмитися нею і помолитися Господу про посланні добрих снів.
Коли набирати і як зберігати водохресну воду
Воду освячують у храмах, починаючи з вечора 18 січня, у Водохресний Святвечір, з церкви принести святу воду можна після служби 18 січня, або протягом 19 січня. Як говорилося вище, на Водохреща небеса відкриваються, тому вода у всіх водоймах вважається святою, благословенній Богом.
Тому набрати водохресну воду можна з будь-якого джерела, навіть вдома з під крана, з 0 годин 19 січня і до кінця доби. Найбільш сильною вважається водохресна вода, набрана з 0.00 до 0.30 19 січня.
Зберігати святу воду потрібно зі святістю, особливим ставленням, в скляній тарі в темному місці.
Водохресна вода не псується – її можна зберігати нескінченно довго, якщо все ж таке трапилося, причина в недостатньо добре промитій тарі або неправильному зберіганні. В цьому випадку виливають святу воду під молоде дерево або в проточну воду. Не можна виливати святу воду в унітаз.
Існує прикмета, що в будинку, де зіпсувалася свята вода – позеленіла, почорніла і тд, погана атмосфера – сварки, неприємності, з’ясування відносин, злість та інші негативні емоції. Задумайтесь над цим.
Не потрібно запасатися водохресною водою до наступного року, заповнюючи всі наявні в будинку ємності. Досить набрати невелику баночку або пляшку водохресної води, а потім по необхідності додавати її потроху до звичайної води. За церковними правилами, якщо навіть краплю водохресної води додати до звичайної, то і вона стає святою.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.