Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Цукор або замінник: розбираємося, що безпечніше для здоров'я

Що рекомендують дієтологи.

Класичний цукор — це моносахарид, який отримують з тростини або цукрових буряків. Він на 99% складається з вуглеводів, моментально потрапляє в плазму, з-за чого рівень інсуліну в крові різко підвищується. З цієї причини його необхідно виключити з раціону при цукровому діабеті. Дієтологи рекомендують відмовитися від вживання цукру і людям з надмірною вагою, інформує Ukr.Media.
Переваги цукрозамінника
Якісні цукрозамінники — низькокалорійні продукти, нешкідливі для фігури і не впливають на рівень глюкози в крові.
Замінники цукру прискорюють метаболізм, що важливо при зниженні ваги. Ще один важливий плюс — зменшується ризик розвитку карієсу і пошкоджень зубної емалі. Стевія знищує шкідливі мікроорганізми, сприяє загоєнню мікротріщин, що утворюються на зубній емалі.
Продукти, приготовлені з підсолоджувачами, нічим не відрізняються від улюблених десертів, при цьому безпечні для діабетиків і дітей.


Є ще багато позитивних моментів у відмові від цукру і переході на його замінники. Вчені стверджують, що цукрозамінники покращують мікрофлору кишечника, позитивно впливають на шлунково-кишковий тракт в цілому.
Головний критерій вибору підсолоджувача — безпека для здоров'я. На сьогодні найбезпечнішими вважаються стевія і сукралоза.
Стевія
Стевію отримують з екстракту однойменної трави. За солодкістю вона у 25 разів перевершує буряковий цукор, а по калорійності вважається однією з найбільш низькокалорійних. У 100 грамах стевії всього 18 ккал.
У складі замінника також містяться:
  • вітаміни A, B, E, K, P;
  • нікотинова кислота;
  • клітковина;
  • мінерали;
  • залізо.
Стевія доброчинно впливає на підшлункову залозу, нирки і печінку, знижує артеріальний тиск, допомагає при пародонтозі, дерматитах.
Сукралоза
Це новітній цукрозамінник, один з найбезпечніших. Його виробляють з цукру, тому за смаком він максимально наближений до нього. У сукралозі немає калорій. Вона не провокує стрибки цукру в крові, але при цьому в 600 разів солодше класичного рафінаду.
Сукралозу можна використовувати при приготуванні випічки і гарячих страв. В результаті термічної обробки вона не втрачає своїх властивостей. Цей підсолоджувач не раз досліджували і довели, що він безпечний для вагітних жінок, дітей і діабетиків. Допустимою вважається добова доза 15 мг на кожен кілограм ваги.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.