Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Чому нашому організму необхідний лецитин і що це таке

В чому криється його користь.

Лецитин — один з головних будівельних матеріалів печінки і головного мозку. А його участь у формуванні нервових тканин складно переоцінити. Тому сьогодні йтиметься про корисність та необхідність цієї речовини для нормальної діяльності всього організму, інформує Ukr.Media.
Універсальний і безпечний
Що ж таке лецитин? Це — жироподібна речовина органічного походження. До його складу входить величезна кількість різних речовин, основними з яких є фосфоліпіди. І потрібен він всім без винятку — як зростаючому організму, так і людям похилого віку.
Чому він так важливий, і в чому криється його користь? Давайте розбиратися.
Печінка
При проблемах з печінкою лікарі в першу чергу призначають курс лецитину. Адже він допомагає прискорити регенерацію клітин, вивести токсини, уповільнити жирову інфільтрацію тканин.
Особливо часто доводиться вдаватися до таких курсів людям у віці 50+, адже саме в цей час істотно знижується вироблення необхідного елементу. А це призводить до загострення вже наявних хвороб.
Дослідження підтверджують ще одна корисна властивість — зниження ризику розвитку цирозу і фіброзу.
Метаболізм
Завдяки цьому жироподібному компоненту відбувається більш якісне засвоєння деяких вітамінів. Особливо це стосується жиророзчинних D3, A, E, K. Таким чином, він бере участь в енергетичному обміні клітин та поліпшує перебіг обмінних процесів.
Нервова система і мозок


Всі оболонки нервових волокон мають у своєму складі лецитин. З віком вони стоншуються, а це означає, що з'являється проблема провідності імпульсів. Цей процес тягне за собою погіршення пам'яті і моторики. Саме тому дуже важливо регулярно поповнювати запаси після 50-ти.
Що стосується дітей, то в процесі грудного вигодовування дитина отримує цей елемент з молоком матері. Це сприяє правильному процесу формування нервової системи.
Рекомендовано вживати його і зростаючому організму, який піддається стресу. Наприклад, в період адаптації до садка і школи. Для школярів він має особливу користь, оскільки стимулює мозкову активність і знижує стомлюваність.
Проти холестерину і атеросклерозу
Холестерин найчастіше входить до складу тих же продуктів, що і лецитин. А значить, їх вживання не приносить особливої шкоди. Робота в парі призводить до того, що холестерин залишається в організмі в розчиненому вигляді, і не відкладається у вигляді бляшок на стінках судин.
Крім того, лецитин бере участь у синтезі L-карнітину, а він, у свою чергу, дуже важливий для зміцнення міокарду.
Для краси
І це — не перебільшення. Лецитин — частий компонент косметичних засобів. І цьому є кілька причин:
  1. Захисник. Відновлення, живлення і створення антиоксидантного бар'єру для сухої і старіючої шкіри — його головні функції.
  2. Емульгатор. Здатність розщеплювати жири на дрібні елементи, дозволяє надати продуктам по догляду більш легкої консистенції, що спрощує процес нанесення і розподілу.
  3. Транспортувальник. Щоб активні речовини активно проникали вглиб шкіри, їх часто «запаковують» всередину лецитинових мікрокапсул. І до пункту призначення ці речовини прибувають в цілісності і готові почати дію в потрібному місці.
Але на цьому корисні властивості для жінок не закінчуються. Серед них: поліпшення сну, усунення перепадів настрою, підвищення стресостійкості.
Для бадьорості
Якщо шукаєте гідну заміну вуглеводів (особливо, якщо дотримуєтеся дієт), тоді курс лецитину — саме те, що потрібно. Він містить удвічі більше калорій, і забезпечить необхідний запас енергії.
Природними джерелами цього органічного жироподібного елементу є такі продукти, як яєчний жовток, соняшникова олія, жирна морська риба, яловичина, жирний сир. 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.