Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Свято щура: Список продуктів і страв, які рекомендується і забороняється готувати на Новий рік

Впевнені, ваш святковий стіл буде чудовим!

Умілі та досвідчені господині починають готуватися до зустрічі Нового року завчасно, адже дуже важливо продумати все до найдрібніших деталей. Особливо, якщо це стосується святкового меню, інформує Ukr.Media.
Володар прийдешнього року — Металевий Білий Пацюк, який з особливим трепетом ставиться до їжі, тому вибір страв безпосередньо залежить від уподобань маленького звірка. Обмеження за списком продуктів у новорічну ніч стосуються як їжі, так і напоїв, у тому числі алкогольних. Будьте однаково уважні при виборі закусок, основних страв і десертів. Щоб допомогти вам підібрати потрібне меню для свята, ми підготували список продуктів і страв, які рекомендується і забороняється готувати на Новий 2020 рік.
Табу новорічного столу
М'ясні страви
Це класика новорічного застілля. Вони одночасно і смачні, ситні, і поживні. Однак пам'ятайте, що смажені страви не рекомендуються до подачі, а від свинини й зовсім варто відмовитися, бо це жирне і важке м'ясо згубно впливає на здоров'я східної тварини.
Салати
Сьогодні вибір святкових салатів просто рясніє різними варіаціями, але не всі продукти подобаються Білому Пацюку. Варто відмовитися від капусти, бобових і редису, які можуть входити до складу салатів. Картопля також не найулюбленіший овоч гризунів, тому про тазик олів'є можна забути, або ж приготувати улюблений салат без додавання цього інгредієнта.
Закуски
До підбору новорічних закусок також слід підійти ґрунтовно. Фруктові нарізки — завжди гарна ідея, особливо якщо поєднувати фрукти з сиром. Однак далеко не все схвалить східне звірятко. Слід відмовитися від апельсинів, лимонів, ківі та інших кислих фруктів.


Напої
Всі газовані напої рекомендується замінити домашнім лимонадом, компотами або соками. До десерту замість кави краще подавати ароматний чай. Серед спиртних напоїв слід виключити горілку, домашній самогон, коньяк і віскі. Спробуйте підібрати більш легку альтернативу, такий вибір сподобається Білому Пацюку.
Рекомендації щодо складання новорічного меню
Гарячі страви
Краще всього для зустрічі Нового року підійде м'ясо птиці: курки, індички, качки або гусака. Любителі риби можуть радіти, в цьому питанні обмежень немає взагалі, підійде як річкова, так і морська риба. Спосіб приготування залежить від ваших уподобань, проте страви найкраще відварювати, запікати або тушкувати. Наприклад, ціла курка, індичка або качка, запечена в духовці, виглядає не тільки апетитно, але й ефектно! Прикрасити страву можна разом зі своїми дітьми, для цього ідеально підійдуть печені яблука або груші.
Гарнір
В якості гарніру рекомендуються різні каші, наприклад, рис. Також задобрити Щура можна з допомогою приготованих на грилі овочів. Картопля допустима в невеликій кількості, її також можна запекти або приготувати повітряне пюре.
Закуски
Новорічні закуски — важлива частина святкового столу, так як перед подачею основної страви дуже хочеться заморити черв'ячка. Цибульні кільця, грінки з часником, м'ясні, рибні та овочеві нарізки — варіантів безліч. Сир як основні ласощі Білого Пацюка стане головною прикрасою вашого столу. Сирну нарізку можна подати разом з горіхами, а також приготувати сирні кульки або палички.
Напої
В якості легких алкогольних напоїв підійде, звичайно ж, шампанське, а також вина, лікери, різноманітні коктейлі. Особливим цінителям яскравих смаків можна запропонувати глінтвейн.
Попри всі табу, Білий Пацюк досить невибаглива тварина, тому ви легко зможете скласти новорічне меню і догодити всім гостям. Щоб остаточно задобрити східного звіра, приготуйте великий смачний торт. Мишки — просто величезні ласуни. Рекомендуємо вам заздалегідь придбати всі необхідні для свята продукти, щоб напередодні новорічної ночі не довелося стояти в чергах.
Вдалих вам свят. 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.