Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

17 грудня — день Великомучениці Варвари: історія, традиції та прикмети свята

​Попросіть жіночого щастя і ваше бажання здійсниться!

У православних християн 17 грудня — день пам'яті святої великомучениці Варвари. У народному календарі називається дата Варвара зимова, день Варвари, Варварині морози, інформує Ukr.Media.
Ким була свята Варвара?
Батьки Варвари були багатими людьми і сповідували язичництво, але вона таємно прийняла християнську віру. Батько намагався її в цьому переконати і заточив у вежі.
Побачивши, що дочка пручається і непохитна у своїй вірі, відвіз її у в'язницю, де Варвару піддали тяжким мукам. Всі катування вона стійко витримала і від істини християнства не відступила.
Тоді батько власними руками відрубав голову дочці. Незабаром Господь покарав його за вчинене вбивство — чоловік загорівся і загинув від удару блискавки.
Які на цей день обряди і традиції?
У наших пращурів існувало повір'я, що з дня Варвари Дід Мороз по землі починає гуляти, і від його подихів все навколо покривається інеєм. Тому народ без особливої потреби на вулицю не виходив, щоб не замерзнути.
Жінки в будинках порядок наводили, прали, їсти готували. А ось ткати або прясти на Варвару заборонялося, хто не слухався, того могло веретено заколоти.
З 17 грудня на Русі починалася підготовка до зимових свят (Різдва, святок та Хрещення). Дівчата з цього дня бралися за ворожіння. В саду нарізали гілочок з вишні і ставили їх у посудину з водою.
Якщо до Різдва на гілках починали пробиватися листочки, значить, в майбутньому році всі бажання і мрії здійсняться, а незаміжнім дівчатам це обіцяло весілля.
Жінки, не пропустіть сьогодні і випросіть у святої щастя.
День Варвари на Русі вважався бабиним (жіночим) святом. Вранці 17 грудня представниці прекрасної статі йшли на церковну службу, де ставили свічки біля образу великомучениці і зверталися до неї зі своїми проханнями.


Кому протегує свята Варвара?
1. Людям, які в силу своєї професії змушені працювати під землею (геологи і шахтарі).
2. Заміжнім жінкам (вони просять святу дати щастя у подружньому житті).
3. Незаміжнім дівчатам (їм треба просити Варвару послати гарного нареченого і вдале заміжжя).
Про що моляться святій Варварі?
• Про здоров'я і щастя для всіх домочадців.
• Про захист від несправедливості з боку свекрухи й чоловіка.
• Про зцілення від хвороб (особливо від безпліддя).
• Вберегти від раптової кончини.
• Просять послати діточкам долю милостиву, а собі простого жіночого щастя.
• Вагітні жінки молять Варвару, щоб майбутні пологи пройшли легко і швидко, без ускладнень, щоб дитина з'явилася на світ здоровою і міцною.
Молитва великомучениці Варварі
«Свята Варвара, допомоги у тебе прошу. Не можу більше мучитися і жити на самоті. Благаю тебе, в біді мене не залишай, просте жіноче щастя мені посилай. Одному Богу відомо, як бажається мені повноцінного подружнього життя, гідного чоловіка і люблячого, слухняних діточок і здорових. Обіцянку тобі даю, що гріхів робити не буду, з цього дня буду жити за заповідями Божими. Амінь».
Обряд на жіноче щастя
У день Варвари можна привернути щастя з допомогою змови на агатовий талісман. Камінь агат в цьому плані є дуже дієвим і потужним. Вам знадобиться будь-яка прикраса або фігурка з агату, можна взяти просто шматочок каменю.
Гарненько промийте агат в проточній холодній воді, міцно затисніть в кулачку, піднесіть до губ і три рази прошепотіть над ним замовні слова: «Прошу тебе, завжди захищай мене, в усьому допомагай, щастя в моє життя залучай».

Тепер заговорений камінь завжди носіть з собою. Якщо через якийсь час, він почне тьмяніти, значить, всю свою енергію віддав вам. Візьміть новий талісман з агату і знову проведіть над ним обряд.
Погодні прикмети на 17 грудня
  • У найближчі дні буде триматися добра і ясна погода, якщо захід на Варвару червоним кольором заяснів.
  • У ніч на 17 грудня заведено спостерігати за небом. Якщо воно тьмяне, то чекайте відлигу. А якщо всипане яскравими зірками, значить, насуваються міцні морози.
  • Теплий день на Варвари говорить про те, що в майбутньому році можна чекати багатого врожаю льону.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.