Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Продукти, які роблять вас хворими та товстими

На превеликий жаль, зазвичай саме улюблені продукти й страви за жирністю і калорійністю є найшкідливішими.

На превеликий жаль, зазвичай саме улюблені продукти й страви за жирністю і калорійністю є найшкідливішими, інформує Ukr.Media.
Пропонуємо вам список продуктів, яких варто уникати так, ніби ваше життя залежить від них (тому що це насправді так):
Солодощі
У списку продуктів, які слід виключити, щоб схуднути, солодощі стоять під першим номером. І справа не тільки в тому, що все солодке містить дуже багато калорій. Солодощі — це джерело швидких вуглеводів, які в першу чергу сприяють набору зайвої ваги. Від надлишку цукру в крові організм і починає відкладати жирові запаси. Найчастіше любителі солодкого не обмежуються одним шматочком шоколаду, а тому якщо ви хочете схуднути, то від солодких продуктів краще відмовитися на якийсь час. Візьміть собі на замітку, що газовані напої містять цукор, а тому є солодкими.
Борошняні вироби й злаки
Борошняні вироби також не менш небезпечні від солодощів. Саме через них ми часто набираємо зайву вагу. Заборона також поширюється і на макарони й злаки з клейковиною (пшениця, пшениця спельта, ячмінь і жито) є найбільш небажаними. Такі злаки як рис, овес, гречка є корисними, але в обмежених кількостях і в жодному випадку не пізніше, ніж за 3 години до сну.
Картопля
Дарма що існує спеціальна картопляна дієта і розвантажувальні дні на картоплі, якщо ви хочете схуднути, від цього продукту краще відмовитися. Сьогодні ведеться багато суперечок щодо того, чи товстіють від картоплі. Хоч картопля не дуже калорійний продукт, вона все-таки швидкий вуглевод. Якщо ви не можете відмовитися від картоплі повністю, постарайтеся вживати в їжу тільки відварну або запечену картоплю.
Шкідливі перекуси
Різні популярні перекуси, або як їх ще називають «снеки», абсолютно згубні для вашої фігури. Вся ця «смакота» містить багато калорій і хімічних добавок.
Майонез
Більшість дієтологів дотримуються думки, що саме майонез, а не велика кількість салатів, роблять нас товстими. Навіть найбезпечніший салат з овочів або морепродуктів може перетворитися в безжалісного ворога вашої фігури, якщо ви заправите його майонезом. В сто грамів майонезу міститься цілих 620 калорій! Візьміть собі за правило заправляти салати нежирною сметаною або натуральним йогуртом.
Соуси та заправки
Хочете знати, як такий дієтичний продукт як гречка плавно перейде в зайві сантиметри на талії? Все просто, за допомогою жирного соусу або заправки калорійність порції гречки подвоїться, якщо тільки не потроїться.
Смажені продукти й страви


Так-так, щоб схуднути, слід відмовитися від смажених продуктів. Вся річ у тому, що смажена їжа містить величезну кількість "порожніх калорій", від яких ми й набираємо вагу. Поживності ці "порожні" калорії не несуть, бо вони не містять корисних речовин і мікроелементів для нашого організму, натомість постачають нас жиром, від якого ми намагаємося позбутися, і зайвими вуглеводами. Готуючи їжу, намагайтеся уникати процесу смаження. Відварюйте продукти, запікайте їх у духовці, готуйте в пароварці. Такі страви будуть містити всі необхідні речовини, але без непотрібного вам жиру.
Напівфабрикати
Про шкоду напівфабрикатів знають всі, але мало хто здогадується про те, що кукурудзяні пластівці, які ми звикли їсти вранці з дитинства, також відносяться до заборонених продуктів. В таких продуктах швидкого приготування, як кукурудзяні пластівці, які запарені окропом, вермішель і пюре, а також інші варіанти фаст-фуду, міститься величезна кількість крохмалю, ароматизаторів, барвників і жирів. Такі продукти зазвичай містять мало поживних елементів і велику кількість хворих та ненатуральних хімікатів.
Бекон
Бекон містить високу кількість натрію, надлишок якого призводить до гіпертонії й багатьох інших захворювань. І натрій це тільки початок.
Ви коли-небудь замислювалися про те, чому бекон такий смачний? Одна з таких причин — висока кількість насичених жирів. Насичений жир безпосередньо пов'язаний з багатьма серцево-судинними захворюваннями та ожирінням. Небезпека таїться в практично всіх видах бекону, який ми можемо придбати в магазині ще й з тієї причини, що в ньому міститься величезна кількість консервантів, які також негативно впливають на наше здоров'я (від головного болю до раку).
Алкоголь
Немає такого дієтолога, який би порекомендував вам алкоголь як засіб для втрати ваги. Багато людей помилково вважають, що алкоголь не містить калорій. Але це не так. У той час як деякі алкогольні напої містять менше калорій, ніж інші, алкоголь просто не підтримує втрату ваги. Він містить порожні калорії, які не насичують нас енергією, і не виконає яких-небудь поживних речовин. Але і це ще не все: наявність алкоголю в вашому тілі сприймається організмом як токсин, від якого необхідно позбутися. Позбавлення від цього токсину тимчасово стає пріоритетом для печінки, а коли ваша печінка знаходиться в режимі хардкор детокс, вона не може ефективно спалювати жир, що сприяє його відкладенню. Краще зовсім відмовтеся від алкоголю, принаймні на час схуднення.
«Дієтичні» і «Знежирені» продукти
Більшість з цих «здорових продуктів» зовсім не є здоровими. Вони сильно оброблені й не містять цукор або штучні замінники цукру. Сироп Агави — це так само погано, як і цукор.
Ковбасні вироби
Ковбаса для багатьох часто служить замінником м'яса. Тобто люди помилково думають, що вживаючи в їжу ковбаси, вони отримують всі необхідні вітаміни й мікроелементи, які могли б отримувати з м'яса. Але, на жаль, якою б смачною не здавалася ковбаса — це всього лише набір солі, спецій і жиру. 100 г ковбаси калорійніші від звичайного стограмового шматка вареного м'яса більше, ніж у два рази.
Сік
Для приготування однієї склянки свіжовичавленого апельсинового соку, вам знадобиться 2 — 3 апельсини. Коли ви п'єте сік, ви споживаєте всі калорії з цих апельсинів без натуральних фруктових волокон, які насичують вас. Ось чому навіть 100%-ий сік — це порожні калорії й стрибок рівня цукру в крові.
Е 621 або глутамат натрію
Продукти, що містять штучну харчову добавку глутамат натрію (Е621) провокують не тільки апетит і сприяють переїданню, але і викликають звикання. Дія Е 621 на організм згубна, тому, що вживання у великих кількостях цієї добавки здатне привести не тільки до набору зайвої ваги, але і до інших серйозних захворювань. Найбільше цієї добавки міститься в напівфабрикатах (пельмені, вареники, котлети), різних спеціях (набори для приготування страв), кондитерські вироби (цукерки, торти, тістечка). 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.