Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

2020 високосний рік: історія, прикмети, кількість днів

Із наближенням новорічних свят ми з деяким побоюванням заглядаємо в календар на 2020 рік, щоб дізнатися, чи буде новий рік високосним і які несподіванки він може принести.

Із наближенням новорічних свят ми з деяким побоюванням заглядаємо в календар на 2020 рік, щоб дізнатися, чи буде новий рік високосним і які несподіванки він може принести, інформує Ukr.Media.
Чому рік називають високосним
Слово «високосний» прийшло до нас зі Стародавнього Риму і перекладається як «другий шостий», в оригіналі по -латині «bis sextus».
Поняття високосного року було введено більш як дві тисячі років тому за римського імператора Гая Юлія Цезаря. Саме він ввів календар, заснований на часі обертання Землі навколо Сонця. Його ми знаємо як юліанський.

За розрахунками стародавніх астрономів і математиків, тривалість року дорівнює 365 доби й 6 годин. І для того, щоб додаткова чверть доби не ускладнювала розрахунки, було вирішено один раз у чотири роки додавати в календар ще один день.Три роки було по 365 діб, а в кожен четвертий рік в кінці лютого додавався один додатковий день.
У Стародавньому Римі дні рахували по-іншому, ніж зараз. Останній день зими, 28 лютого, називався «шостий день перед березневими календами». І за рішенням імператора Юлія Цезаря у кожен четвертий рік вводився ще один день після шостого дня — «другий шостий день», по-латині «bis sextus». Саме ці латинські слава за багато століть трансформувалися у знайомий нам «високосний рік».


Скільки днів буде у 2020 році
  • У 2020 році — 366 днів
  • 29 лютого — додатковий день
А це означає, що у 2020 році ми проживемо на 1 добу більше — в лютому замість звичних 28 днів буде 29. Додатковий 366 день 29 лютого у високосному році обумовлений тим, що Земля свій поворот навколо Сонця робить за 365 днів 5 годин 48 хвилин і 46 секунд. Щоб компенсувати різницю майже 6 годин, кожні 4 роки в календар додають одну добу.
Довідкова інформація:
  • Скільки годин буде у 2020 році — 8784
  • Скільки хвилин буде у 2020 році — 527040
  • Скільки секунд буде у 2020 році — 31 622 400
Прикмети на високосний рік 2020
Високосні роки в народі вважаються нещасливими й невдалими: збільшується кількість аварій, природних і техногенних катастроф, епідемій. За народними повір'ями, винен у цьому святий Касьян, день народження якого припадає саме на 29 лютого. У народі існує безліч прикмет і заборон, пов'язаних з високосним роком.
У високосний рік не можна починати нічого серйозного: споруджувати будинок, укладати важливі угоди, здійснювати великі покупки, справляти весілля і багато іншого. Все це було під забороною. Тому що це не приведе до добра, нічого не вдасться і буде багато проблем. Також за можливістю не варто міняти роботу і квартиру.
Чи можна справляти весілля у високосний рік 2020
Багато століть існує прикмета: ті, хто повінчалися у високосному році, довго жити разом не будуть. Навіть сьогодні закохані пари перед тим, як призначити дату весілля, обов'язково дізнаються, чи не буде цей рік високосним роком вдови чи вдівця. Мудрі літні люди стверджують: весілля у високосний рік — це до біди, і довго така сім'я жити разом не буде. Однак вирішувати вам.
Народження дитини у високосний рік 2020
Наші предки досить неоднозначно ставилися і до народження дитини у високосний рік. Вони вірили, що поява на світ у цей рік несприятлива, адже у такої людини буде сумна і нещасна доля, її чекають тільки втрати й страждання. А ось інші, навпаки, вірили, що народжені у високосний рік — це унікальні люди, яким судилася особлива доля. 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.