Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Шпаргалка: основні причини руйнування емалі зубів


Щоб запобігти витонченню зубної емалі, дізнайтеся більше про причини її руйнування.
 

Очищення зубів за допомогою ополіскувача для ротової порожнини

Деякі люди забувають про призначення таких засобів. Ополіскувач був вигаданий для того, щоб в поїздках або походах, де немає можливості почистити зуби традиційним способом, можна було освіжити дихання. Проте деякі люди використовують цей засіб після кожного прийому їжі. Фахівці закликають не робити цього, оскільки у складі більшості ополіскувачів присутня речовина, яка під час взаємодії із залишками з'їдених продуктів негативно впливає на емаль, руйнуючи її та залишаючи жовті плями.

Відбілювання зубів

Хоча процедура відбілювання зубів пропонується у всіх стоматологічних клініках, її краще застосовувати лише у крайніх випадках. Після відбілювання емалі ефект триватиме не так довго, як хотілося б. Зуби досить швидко пожовкнуть, і ви будете змушені часто повторювати процедуру.

Соуси для барбекю

Цей продукт має схожий ефект з кавою, оскільки він фарбує зуби в некрасивий жовтий відтінок. Звичайно ж, відмовлятися від барбекю не варто, але кожен раз після вживання такого соусу варто добре чистити зуби.

Фрукти і ягоди

Фахівці рекомендують споживати свіжі фрукти і ягоди у великій кількості. Це, безсумнівно, корисно для нашого здоров'я. Проте речовини, що містяться в цих продуктах, руйнують емаль і змушують її темніти. Щоб уникнути подібного ефекту, щоразу, вживаючи ягоди, полощіть зуби чистою водою, а краще добре їх почистити за допомогою щітки, не забуваючи і про язик.

Лікарські препарати

Здоров'я зубів серйозно страждає після застосування тих чи інших ліків. Особливо руйнівно впливають на емаль льодяники від болю в горлі та кашлю, а також різноманітні сиропи.

Газовані напої і коктейлі

Цей вид рідини містить у собі барвники, які змінюють колір зубної емалі. Щоб убезпечити свої зуби, після вживання солодких напоїв, полощіть рот простою водою.

Ukr.Media





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.