Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Традиції та молитви на покровську батьківську суботу у 2019 році

Вшановує пам'ять померлих.

Всі ми зобов'язані шанувати рідних, живих і мертвих, щоб продовжити дні щастя дітям і онукам. У православному календарі є особливі дні, коли весь світ вшановує пам'ять померлих. Одним з таких є Покровська субота, інформує Ukr.Media.
Покровська субота, яка у 2019 році відбудеться 12 жовтня, — релігійна традиція помину покійних близьких, рідних і всіх постраждалих за християнську віру. Вона відзначається напередодні улюбленого свята Покрови Пресвятої Богородиці. В цей день ми віддаємо данину пам'яті тих хто залишив цей світ. Традиція спрямована на збереження пам'яті про покійних і спокутування гріхів через молитовні прохання.
Традиції поминального дня
Покровська субота — день поминання всіх покійних, але в першу чергу родичів і близьких. 12 жовтня в церквах пройдуть особливі служби. До церкви можна прийти напередодні Покровської суботи, або в саму суботу вранці. Перед ранковою службою віряни подають записки з іменами тих, кого хочуть пом'янути. З собою несуть подаяння — будь-які продукти (за винятком м'яса та алкоголю), і при бажанні гроші. У цей день важливо дотримуватися особливих правил і традицій:
  • Не можна передавати поминальну записку, коли вже йде служба, а також вписувати імена нехрещених і тих хто залишив цей світ по своїй волі.
  • Потрібно відвідати церкву, відстояти службу, провести час у спогадах про померлих, молитви про упокоєння їхніх душ.
  • Підносять молитви не тільки в церкві, але й на кладовищі, а також вдома. Є ряд особливих молитов за померлих. Їх слід читати уважно, вдумливо і лагідно.
  • Народна традиція на батьківський день — продовольчі пожертви у вигляді домашньої випічки, хліба і пирогів. Частину відносять в храм, частину роздають нужденним і знайомим.
  • Похід на цвинтар — ще одна обов'язкова умова поминального дня. Не варто залишати частування на могилах: краще принести туди справжні чи штучні квіти, прибратися.
Покровська субота: молитви за померлих


Заупокійна молитва — допомога покійному. Їх душі вічні та потребують постійної пам'яті й молитви.
Спільна молитва: «Упокой, Господи, душі спочилих рабів Твоїх: моїх близьких, соратників, заступників, батьків і знайомих (імена) і всіх істинно віруючих. Пробач їм гріхи вільні й невільні та даруй їм життя у вічності. Амінь».
Молитва про покійних близьких: «Господи, почуй молитви наші про близьких, що покинули цей світ і вирушили у Твоє Царство, де їх чекає вічне життя. Лише в силах Твоїх втішити серця скорботних і відпустити гріхи померлим. Плачемо ми та молимося за душі покійних (імена) з надією на втіху. Не залиш їх, Боже, віч-на-віч з гріхами, а нам допоможи пережити біль втрати. Славимо Твоє ім'я, Батько наш! Так знайдуть померлі вічність поруч з Тобою. Амінь».
Найголовніше, чого потребує померла людина, — щира молитва його близьких. Молитви допоможуть безсмертній душі знайти спокій. 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.