Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Помилки при квашенні капусти, які допускає майже кожна господиня

Знаючи головні помилки, яких припускаються при квашенні капусти, ви ніколи їх не зробите.

Здається, що приготувати квашену капусту простіше простого. Однак господині іноді допускають помилки, які можуть значно змінити смак капусти та скоротити термін її зберігання, інформує Ukr.Media.
Тільки правильно заквашена капуста до самої весни зберігає всі свої корисні властивості і вітаміни. Для приготування найкраще взяти стару добру білокачанну капусту. Червонокачанні різновиди після заквашування можуть мати легкий гіркуватий присмак.
Найпоширеніші помилки при квашенні капусти
Перетримали при кімнатній температурі
Для заквашування достатньо трьох-чотирьох днів при кімнатній температурі (+22...+24°С), а далі капусту слід перенести в прохолодне або навіть холодне місце. Така закуска особливо хороша, якщо зберігається на морозі. Берете потрібну кількість, розморожуєте — і насолоджуєтеся її чудовим смаком!


При заквашуванні не випущені гази, які утворюються
Шар капусти необхідно щодня протикати на всю товщу спицею. А ще краще вивалити весь вміст в миску, перемішати руками і знову закласти в тару для подальшого квашення. Досить виконати цю процедуру один раз через 2-3 дні з моменту заквашування.
Не використовували гніт
Капусту не можна заквашувати без гніту (як і гриби). Весь вміст ємності повинен бути повністю занурений в розсіл.
Не досипали солі
Недолік солі може викликати невдачу. Для правильного заквашування треба брати по одній столовій ложці кухонної солі (30 г) на кожен кілограм капусти.
Використовували йодовану сіль
Не можна використовувати йодовану сіль (не тільки для квашення капусти, але і для всіх інших заготовок)!
Заквасили пізню капусту
Квашення пізніх сортів, призначених для тривалого зберігання — дуже поширена помилка. Такі качани тому і зберігаються добре, що в них недостатньо цукрів. Точніше, вони поступово накопичуються при зберіганні. Тому пізню капусту можна квасити з кінця грудня, коли цукрів у ній достатньо для запуску процесу квашення, а не у вересні-жовтні. Пізні сорти мають важкий щільний качан з тонкими листками.
Капуста, яка готова для квашення в жовтні, має пухкий качан з товстим соковитим листям. У таких сортах міститься достатня кількість поліцукрів. Правильні качани відмінно заквашуються відразу після збирання. 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.