Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Сьогодні – день скорботи та жалоби


Страсна п’ятниця – п’ятий день Страсного тижня.
Згідно біблійної історії, саме в п’ятницю засудили і розіп’яли на хресті Ісуса Христа. Тому в цей день всі християни світу згадують про пережиті страждання Спасителя, описані в Біблії.
Цей день скорботи та жалоби. Стратили Христа на горі Голгофа, а хрест, на якому його повісили, Спаситель сам ніс по вулицям міста. Разом з Ісусом в той день розіп’яли двох розбійників, причому один з них покаявся в гріхах.
Згідно з біблійною легендою, два дні Христос провисів на хресті. А на третій воскріс. Ця подія і стала головним торжеством в православній вірі і тепер носить назву Великдень.
Закарпатці цього дня дотримуються строгого посту, а дехто взагалі нічого не їсть допоки з храмів не винесуть Плащеницю. “День Великої Пятниці присвячений згадуванню засудження на смерть, Хресні страждання і смерть Спасителя.
У Богослужіннях цього дня Церква немов допроваджує нас до підніжку Хреста Христового, а перед нашим благочестивим спогляданням, показує спасительні страждання Господні.
На Вечірні Великої Пятниці відбувається обряд виносу Святої Плащанниці Христової, особливо до цього благочестивого обряду лине покаянне серце наших вірників, які того строго постового дня, стараються звідусіль дістатися до Цієї Святині, щоб Їй вклонитися, пригорнутися до Тіла Ісусового, випросити для себе та усієї родини Його Божого БЛАГОСЛОВІННЯ”,- розповідає отець Іван.На Велику п’ятницю категорично заборонено займатися важкою працею, наприклад, прибирати, прати, рубати дрова, вишивати, шити і т.д. Всі справи по дому слід закінчити до Чистого четверга. Також, заборонені будь-які веселощі. Цього дня варто молитися, зосередитись на каятті в гріхах, а також на допомозі іншим.
Марія Кочмарь​




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.