Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Чи можна прибирати в Чистий четвер

​Назва цього дня говорить сама за себе, але багато людей все одно задаються питанням про те, що можна і що не можна робити в цей час.
Назва цього дня говорить сама за себе, але багато людей все одно задаються питанням про те, що можна і що не можна робити в цей час.
Назва цього дня говорить сама за себе, але багато людей все одно задаються питанням про те, що можна і що не можна робити в цей час. Експерти розкажуть, можна прибирати в Чистий четвер, інформує Ukr.Media.
Чистий четвер — це четвертий день Страсного тижня, яким завершується Великий піст. Це передвеликодній тиждень, який має важливий духовний зміст.
Зміст Чистого четверга
Щоб зрозуміти, що означає цей день для православного світу, необхідно звернутися до Святого Письма. Згідно з Євангелієм, в останній четвер земного життя Ісуса Христа сталися дуже важливі події.
В цей день відбулася Таємна вечеря. Багато хто напевно не раз бачили картину, на якій учні Христа розташовуються навколо нього. Це була остання трапеза Спасителя з усіма апостолами. На ній відбулося так зване таїнство Євхаристії. Іншими словами, це було найперше таїнство причащання. Ісус освятив хліб і вино, а потім дав своїм учням, щоб ті змогли з'єднатися з Богом у Христі.
На Таємній вечері в Чистий четвер Христос також дав учням свої заповіді про смирення і чесноти. Він розповів про майбутнє всього світу і християнства в цілому. Перед трапезою Месія здійснив омовіння ніг своїх учнів саме на честь цієї події цього дня і тому назвали його «чистим». Апостоли не зрозуміли, для чого він це зробив, адже Господу не повинно мити ноги учням своїм. Ісус на це відповів, що якщо Господь омив ноги учням, і вони повинні робити це одне для одного.
Вже у Чистий четвер Ісус кілька разів натякнув своїм учням, що серед нихє нечесний. Він мав на увазі, що один із них зрадить. То був Іуда Іскаріот. Згодом так і вийшло.
Також в цей день Христос молився в Гетсиманському саду. Він просив Бога-Батька про благословення. Він говорив, що якщо немає можливості уникнути своєї долі, то він візьме її, бо так сказав Батько.
Прибирання у Чистий четвер
Прибирати в цей день не просто можна, а навіть потрібно. Так кажуть найдавніші традиції. Краще почати прибирання з самого ранку, але якщо на це немає часу, то можна перенести його на вечір. Найголовніше — вимити підлогу та вікна. Зробити це потрібно до вечора. Можна помити посуд, випрати білизну.
З Великої п'ятниці прибирати вже не можна, бо в п'ятницю Христа розіп'яли. У четвер необхідно позбутися від мотлоху, бруду, винести сміття. Корисно буде відвідати батьківський дім і по можливості допомогти навести порядок і там.
Окрім прибирання будинку потрібно пам'ятати і про чистоту свого тіла. Помитися необхідно до першого приймання їжі, як зробили Христос і його учні. Якщо роботи буде небагато, то ввечері можна зварити і пофарбувати яйця. Можна і такі підготовчі роботи.
Чистим четвер названо ще й тому, що в цей день чистими повинні бути думки, наміри. Не можна брати і давати в борг, давати порожні обіцянки, обманювати людей, тим більше близьких. Потрібно поступати по совісті, робити добрі справи і пам'ятати про те, що все ще триває піст, тому необхідно дотримуватися обмеження в їжі.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.