Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

З’ясовано причини високої тривалості життя жінок

Група вчених з Данії та Німеччини знайшла відповідь на питання, чому жінки живуть довше за чоловіків.

Згідно з висновками дослідників, нарешті з’ясовані причини високої тривалості життя жінок. Виявляється причини криються в біологічній особливості прекрасної статі. Статтю з подробицями своєї наукової роботи дослідники опублікували в авторитетному журналі Proceedings of the National Academy of Sciences.
Вчені змогли проаналізувати тривалість життя двох статей в період іспанського правління і работоргівлі на острові Тринідад, а також під час епідемії кору в Ісландії, голодомору в Україні, в Швеції та Ірландії.
Примітно, що за часів всіх досліджуваних вченими лих жінки жили довше за чоловіків. Однак на Тринідаді тривалість життя у обох статей була рівною. Дослідники пояснили це тим, що работорговці цінували в невільниках фізичну силу і більше дбали про них.
Вчені розповідають, що коли вони вивчали Ірландію середини 19 століття, то вони з’ясували, що 4 роки країна страждала від наслідків масового зараження посівів зернових грибком. У той час жінки жили в середньому до 22,5 років, а чоловіки частіше за все не доживали до 19.
Однак до голоду ірландці в середньому доживали до 38-річного віку. На думку вчених, це говорить про те, що чоловіки традиційно вмирають раніше за жінок.
Через що ж так відбувається? Дослідники вважають, що причина низької тривалості життя у чоловіків є високе вироблення тестостерону, який порушує роботу імунної системи. При цьому естрогени, які синтезуються в жіночому організмі навпаки допомагають імунітету боротися із запаленням.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.