Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Посвідчення водія більше не будуть засвідчувати особу

У МВС приготували зміни для автомобілістів.

Водійське посвідчення вже не буде виступати документом, яким можна встановити особу. У Міністерстві внутрішніх справ України (МВС) пропонують внести відповідні зміни до закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус». Згідно оприлюдненому відомством у себе на сайті законопроекту, з великого переліку, на ряду з паспортом, закордонним паспортом, посвідченням біженця, карткою мігранта тощо, пропонують вилучити водійське посвідчення. Разом з тим, наприклад, посвідчення моряка, таку функцію не втратить, інформує Ukr.Media.
У пояснювальній записці до документа чиновники вказують, що функції ідентифікації особистості документ виконуватиме лише в частині підтвердження права громадянина керувати транспортним засобом. Що до решти питань - посвідчення «за своєю правовою природою не відповідає характеристикам документів, про які йдеться у зазначеному законі».
Нагадаємо, разом з цим, українських автомобілістів чекають і ряд інших змін в частині водійських посвідчень. У Міністерстві внутрішніх справ мають намір істотно розширити перелік категорій водійських прав, змінити порядок видачі прав і вартість їх оформлення в сервісних центрах МВС. Наприклад, щоб отримати водійське посвідчення, потрібно буде заплатити в 3,5 рази більше, ніж зараз.
Відзначимо, що цієї миті документ оприлюднений на сайті МВС для ознайомлення всіх зацікавлених осіб. До того, як його норми вступлять в силу йому ще належить пройти узгодження на засіданні Уряду, численні парламентські комітети, а також зібрати в Раді 226 голосів народних депутатів. Крім того, повноцінно запрацює тільки через 6 місяців після офіційної публікації.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.