Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Професії майбутнього, які можна опанувати вже зараз

Які види діяльності потрібно освоювати сьогодні, щоб залишитися затребуваним в майбутньому.

Ілон Маск планує підкорити Марс. Великобританія вкладає мільйони в роботизацію. Вчені всього світу починають друкувати людські органи. А більшість людей планети все так само опановують професії бухгалтерів, юристів, економістів, продавців, водіїв.., інформує Ukr.Media.
Якщо вірити світовому виданню Forbes, то всього через декілька років ці фахівці виявляться непотрібними. А їх місця займуть роботи та інноваційні види діяльності. Якщо ви хочете йти в ногу з часом і залишитися затребуваним фахівцем у майбутньому, то цей топ професій майбутнього точно для вас.
Фахівці з відновлення екосистем та запобігання екологічних катастроф
Цунамі, торнадо, загоряння лісів... Кожен день планету стрясають глобальні катастрофи, забираючи з собою тисячі життів по всьому світу. Ресурсів землі з кожним днем все менше і за прогнозом вчених до 2020 року вони серйозно виснажаться. Мова йде не тільки про нафту. Почали з величезною швидкістю зникати види тварин. Рослини через погані погодні умови і спустошені землі стають більш слабкими, приносять все менше врожаю.
Вже сьогодні світові потрібні інженери з відновлення і очищення навколишнього середовища. В їх обов'язки буде входити збереження та відновлення із зібраного раніше генетичного матеріалу вимерлих видів, і тих, які перебувають на межі зникнення. У недалекому майбутньому з'являться і фахівці з регулювання погоди.
Де цьому навчають
Професію «спеціаліст з відновлення екосистем» можна освоїти в канадському Niagara College. Цей навчальний заклад знаходиться в годині їзди від Торонто, поблизу Ніагарського водоспаду. Навчання триває всього рік, але виключно англійською мовою. Тому потрібна хороша мовна підготовка. При надходженні у вас вимагатимуть сертифікат про проходження тесту TOEFL або IELTS.
За підсумками навчання ви отримаєте диплом з кваліфікацією Ontario College Graduate Certificate, що дасть вам право працювати за 6 напрямками: спеціаліст з відновлення екології, менеджер навколишнього середовища, біолог середовища проживання, спеціаліст у природній спадщині, координатор управління вододілом, спеціаліст зі зникаючих видів і контролю поширення бур'янів.
Крім того, студенти, які закінчать одну з дипломних програм Niagara College, можуть продовжувати навчання в партнерських університетах США та Австралії. Якщо бажання продовжувати навчання немає, то студентам запропонують варіанти працевлаштування. Це відмінний варіант для тих, хто мріє жити на іншому континенті.
Медичні працівники
Ви запитаєте, що ж тут нового? Професія лікаря - одна з найдавніших. Але ось методики та інструменти, за допомогою яких незабаром ці фахівці будуть працювати, - точно з майбутнього. Вже сьогодні з'явилися фахівці, які вирощують штучні органи, тканини і кістки. Це дозволить відмовитися від трансплантації пацієнтам чужих органів або розміщення протезів.
На допомогу прийдуть штучні мікроскопічні помічники - нанороботи. Їх будуть впроваджувати для пошуку та усунення складних захворювань. Такі роботи зможуть «видаляти» шкідливі звички, негативні якості або навпаки «вирощувати» якісь навички або знання. Наприклад, записати у мозок людини іноземну мову, якою вона зможе користуватися як рідною вже через кілька хвилин.
Вчені впевнені, що з часом мозок можна буде наповнювати або очищати від зайвої інформації, як жорсткий диск у комп'ютері. А нейроінтерфейси, що з'єднують людину з комп'ютером, щільно увійдуть в наше життя вже через п'ять років. Ми зможемо «записувати» спогади, плани і думки, а також поширювати їх в соціальних мережах силою думки. Біоінженерія здійснить прорив вже до середини 2020-х. Будуть затребувані пластичні хірурги майбутнього, які за допомогою нових технологій зможуть «виліпити» саме ту зовнішність, яку захоче клієнт.
Космічні працівники
Якщо ще вчора ми дивилися фільми продакшну Marvel як фантастику, то до 2030 року ці сценарії стануть реальністю. Вчені пророкують: через декілька десятків років космічний туризм стане такою ж звичайною справою, як і політ на Мальдіви. Життя на інших планетах так само зовсім скоро перестане бути фантазією. Голландська організація Mars One планує колонізацію Марса до 2023 року.
Команда фахівців працює над проектом не перший рік. Понад 200 тисяч людей зі всього світу добровільно захотіли отримати квиток в один кінець і залишитися жити на червоній планеті. У зв'язку з освоєнням космосу, у найближчі роки з'явиться цілий ряд космічних професій, в існування яких поки що складно повірити.
Де цьому навчають
Якщо ви мрієте створювати космічні кораблі, ракети і літаючі апарати майбутнього, сміливо робіть на спеціалізовані факультети МДТУ їм. Баумана. Студентів забезпечують практикою на різних підприємствах. У навчальному процесі беруть участь космонавти, провідні інженери-ракетобудівники і вчені. Тут спочатку високі вимоги до знань фізики і математики. А за підсумками навчання ви отримаєте диплом «інженер-конструктор».
Дизайнер або архітектор віртуальної реальності
Назву цих професій протягом багатьох років використовують режисери-фантасти і творці відео іграшок. З появою інтернету і соціальних мереж з кожним днем все більше людей занурюються з головою в неіснуючий світ можливостей і емоцій. Скоро виникнуть віртуальні офіси, музеї, муніципальні установи і багато іншого.
Перебування великої кількості часу в неіснуючій віртуальній реальності буде погано позначатися на психічному здоров'ї, тому з'являться фахівці, які будуть здатні своєчасно надати професійну психологічну допомогу. При цьому експерти прогнозують істотне зростання ринку VR-пристроїв (віртуальна реальність). Адже в найближчі 7-8 років він повинен перевищити позначку в 45 мільярдів доларів. Популярність фахівців, які зможуть удосконалювати такі пристрої в найближчі роки буде неухильно зростати.
Де цьому навчають
Сьогодні більше 100 навчальних закладів по всьому світу пропонують навчатися цієї професії. Їх перераховувати немає сенсу. Ці навчальні заклади видає будь-яка пошукова система. Якщо ж ви не бажаєте витрачати час на очне багаторічне навчання, то ви знайшли свою ідеальну професію. Диплом архітектора віртуальної реальності ви зможете отримати всього за чотири місяці, навчаючись онлайн.
Розробники робототехніки і нових видів транспорту
Роботи так щільно і швидко стали входити в наше повсякденне життя, що стали витісняти з нього... людей. Так, саме людей! Всього налічується 366 професій. Більшість з них зникне вже через 20 років. Чим професія більш механічна і дії в ній повторюються по колу, тим швидше вона буде витіснена роботами. Приміром, в Китаї вже є фабрики, повністю роботизовані. І ось так, одним махом 750 осіб всього за пару годин втратили роботу.
У найближчому майбутньому роботи замінять продавців, водіїв і навіть журналістів. Тому тепер будуть затребувані ті, хто цих самих роботів створює. Підводні тунелі, літаючі машини, нестандартні види палива - це вже реальність, для розвитку якої теж потрібні свої фахівці. Для оволодіння цими професіями доведеться розбиратися в автоматизованих системах, програмуванні, не кажучи вже про фундаментальні знання в області фізики, механіки та електроніки.
Де цьому навчають
Мюнхенський університет Technical University of Munich пропонує магістерську програму «Робототехніка, пізнання, інтелект». Навчання базується на принципі, що при розробці роботизованої техніки, перш за все, враховується участь машини в життєдіяльності людини. Для вступу ви повинні добре володіти німецькою мовою та надати сертифікати DSH. Курс навчання - 4,5 місяця.
Як в Україні йдуть справи з професіями майбутнього
Українські навчальні заклади поки не оновлювали перелік пропонованих професій. Перегорнувши практично всі сайти навчальних закладів, стало зрозуміло: у нас не квапляться наближати майбутнє, живемо в сьогоденні. Єдина прогресивна сфера - робототехніка. Цій професії навчають аж в 9 українських ЗВО (Заклад вищої освіти)! При цьому, якщо ви хочете оволодіти цією спеціальністю, необов'язково чекати закінчення школи. Приватні освітні курси вже сьогодні пропонують у сфері робототехніки безліч навчальних програм. А на навчання беруть діток з 6 років. Решта «професії майбутнього», на жаль, обіцяють чекати кращих часів.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.