Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Як вітаються жителі різних країн світу

Найцікавішим і забавним привітанням можна назвати те, як вітаються тибетці.

Привіт! Hello! Hola! Добре, якщо ви знаєте, як привітатися із іноземцем його мовою, а що, коли справа доходить до рукостискання? У різних країнах навіть цей звичний жест може сприйматися по-різному.
Чим нижче, тим краще
Приїхавши до Японії, ви з легкістю можете привітати всіх японців, які зустрілися на шляху, простим кивком голови. Якщо ви хочете висловити глибоке шанування людині, то слід сісти на коліна, а потім поклонитися. Чим нижчий уклін - тим більшу повагу ви проявляєте. Однак не впадайте в крайності: битися лобом об землю не варто, навіть якщо перед вами дуже «велика шишка», інформує Ukr.Media.
Руки вгору - я йду зі світом
Всім відомий жест «руки вгору», який означає: «я беззбройний», «я прийшов з миром», в Таїланді знайшов своє застосування. Щоб привітатися, треба просто скласти руки разом і вклонитися. Чим вище руки - тим більше поваги ви проявляєте. Тому наступного разу, почувши фразу «Руки вгору!», не лякайтеся: з вами просто хочуть привітатися.
А ти мені подобаєшся! Можна я в тебе плюну?
Світ не перестає нас дивувати! Уявіть, в Кенії, в одному з племен, люди просто плюють один на одного. У племені Масаї слина теж використовується як вираз вкрай глибокої поваги. Будете сміятися, вони потискують один одному руки, попередньо змочивши їх слиною. Хоча, опинившись на місці зустрічного, навряд чи вам буде до сміху.
Ескімоський поцілунок
У Гренландії серед членів сім'ї, а також між близькими людьми існує цікавий спосіб привітання під назвою «купік». Щоб привітатися, ви повинні притиснути свій ніс і верхню губу до обличчя іншої людини і почати дихати. До речі, якщо вирішите спробувати, постарайтеся не застудитися до цього часу.
Сядемо посидимо
Якщо ви знаходитесь в Індії, озирніться навколо. Чи нема поблизу людей, що сидять на корточках? Якщо так, то вам слід обов'язково звернути увагу на них, адже присідання навпочіпки - звичайнісінька привітальна поза у деяких індійських племен. Таким чином, вони показують миролюбність. До речі, зустрічний повинен обов'язково відзначити те, що він звернув увагу на привітання, інакше людина, яка вітається, може просидіти так болісно довго.
Покажи свій язик - і я скажу, хто ти
Якщо ви на Тибеті, то не дивуйтеся побачивши людей з висунутими язиками. Схрестивши руки на грудях і висолопивши язика, народ Тибету вітає один одного і своїх гостей. Цей звичай сягає корінням у часи правління злого короля Ланг Дарма - володаря чорного язика. Жителі Тибету дуже забобонні. Вони боялися, що після смерті короля його дух переселиться в іншу людину, тому почали показувати один одному язика, доводячи, що вони не злі.
Щока до щоки
На одному з островів Полінезії при зустрічі не слід голосно кричати різні фрази вітання, досить підійти до людини і притулитися обличчям до щоки, а потім зробити глибокий вдих. Так, і остерігайтеся чоловіків з тижневою щетиною.
Здоров'я бажаю - руку поважаю
На Філіппінських островах, якщо ви вітаєтеся зі старшим, ви повинні вклонитися, взяти їх праву руку і, приклавши до свого чола, сказати «мано», що в перекладі - «поважаю твою руку».
«Ха» - і зовсім я не сміюся
У Новій Зеландії серед народу маорі ви сміливо можете підійти до іншої людини і потертися з нею носами. Нічого особливого. Це всього лише привітання під назвою «ха». Кажуть, ця традиція походить від самого бога. Романтично! Але, погодьтеся, двоє дорослих чоловіків, що стоять ніс до носа на вулиці, виглядають, щонайменше, дивно.
Привітайтеся красиво - і вас запам'ятають
На півночі Африки існує дуже гарний традиційний жест вітання. Отже, запам'ятовуємо: підносимо праву руку спочатку до лоба, потім до губ, потім до грудей. Це означає: «я думаю про тебе, я говорю з тобою, я поважаю тебе». Романтики, раджу спробувати!




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.