Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Поріз під час манікюру призвів до ампутації пальця

Лікарі були змушені ампутувати жінці верхівку пальця після того, як вона отримала крихітний поріз під час манікюру. Але і його було достатньо для розвитку бактеріальної інфекції.
Мешканка Мельбурна Стелла Фальконе підхопила бактеріальну інфекцію після крихітного порізу пальця під час проведення манікюру в одному з салонів краси. Коли жінка відчула нездужання, вона звернулася до лікарні, де їй довелося провести кілька днів. Протягом цього періоду вона пройшла через 5 операцій, підсумком яких і стала ампутація пальця. Лікарі пояснили пацієнтці про те, що вона стала жертвою септичного бурситу (запалення синовіальної сумки) через недостатню стерильність обладнання в салоні нігтьового сервісу.
Примітно, що коли історія Стелли стала відома всій країні, то в ЗМІ просочилися розповіді і багатьох інших жінок, які стикалися з аналогічними проблемами. Так, мешканка Мельбурна Рита Павліс теж була змушена пройти через ампутацію частини пальця. Вона розповіла, що спочатку втратила ніготь, а хірурги розрізали їй палець для того, щоб відкачати весь гній, який там накопичився. Це не допомогло, і жінці теж була потрібна ампутація. Причиною цього стала бактеріальна інфекція, яку вона підчепила в салоні для манікюру. Втім, власники салону заявили журналістам, що їхнє обладнання проходить найсуворішу стерилізацію, а жінка "заразилася десь в іншому місці".
Синовіальна сумка - це наповнений рідиною мішечок або порожнина на зразок тієї, яка створюється для протидії тертю суглобів між собою. Сумка неподалік від поверхні шкіри, наприклад, біля ліктя, може інфікуватися, якщо туди проникне бактерія через який-небудь поріз. Септичний бурсит становить небезпеку для здоров'я і життя в разі відсутності своєчасного лікування. 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.