Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Найпоширеніші міфи про здоровий спосіб життя

Багато людей можуть з упевненістю сказати, що саме включає в себе здоровий спосіб життя, проте багато наших уявлень про ЗСЖ – це просто міфи.

Чим частіше потієте, тим більше худнете. За словами фахівців, теорія про користь поту породила інший міф – про користь «спалювання жирів» з допомогою сауни. Насправді кількість поту не позначається ні на ефективності тренувань, ні на витраті калорій у сауні – це підтвердили дослідження.

Сніданок – найважливіший прийом їжі, а «вечерю віддайте ворогові». Стверджують, що снідати потрібно обов’язково, але вчені мають власну думку з цього приводу. Якщо після пробудження після сну апетит відсутній, порушувати його насильно і вживати їжу через «не хочу» – неправильно, вважають вони. До речі, під час експериментів люди, які пропускали сніданок, за день споживали меншу кількість їжі та калорій, ніж ті, хто їв зранку. Вчені констатують: постійна відмова від прийому їжі ввечері сприяє уповільненню обмінних процесів, а також може призводити до небезпечного для здоров’я зниження рівня цукру в крові. Крім того, люди, які не вечеряють, тенденційно споживають більше калорій під час сніданку та обіду.

Фреші та соки є корисними. З’їсти яблуко – набагато корисніше, ніж виготовлений з нього сік чи навіть власноруч зроблений фреш. У фруктах є глюкоза та фруктоза (близько половини останньої печінка перероблює на глюкозу). Глюкоза організму дуже потрібна – без неї клітини, зокрема клітини мозку, помирають. Але завелика кількість її має шкідливий ефект. Мозок та підшлункова залоза постійно «моніторять» рівень глюкози у крові за допомогою гормону інсуліну. Якщо її надходить одразу забагато, то організм виділяє більше інсуліну, ніж треба. Надлишок глюкози стає запасом жиру, а постійно підвищений рівень інсуліну призводить до діабету 2-го типу.

Біг корисний для всіх, як і щоденні тренування. Інтенсивні спортивні тренування не мають тривати довше, ніж п’ять годин на тиждень, інакше виникає ризик надірвати серце. Наслідками понаднормового бігу є потовщення стінок серця, а також окислювальний стрес. Бігати потрібно не більше ніж 30–50 хвилин у день, і то за умови, що для людини це не є наднавантаженням.

Вуглеводи й білки не перетравлюються разом. За словами експертів, можна не боятися одночасно вживати білки й вуглеводи, оскільки за їхню переробку відповідають різні відділи ШКТ. Організм від природи забезпечений механізмами, що дають змогу йому отримати максимум користі від отриманої їжі.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.