Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Скільки потрібно спати, щоб бути здоровим і щасливим: відповідь лікарів

Вчені стверджують: ті, хто працює в нічні зміни, більш уразливі до хвороб. Тому радять обов’язково висипатися. Чому це так важливо?
Повноцінний сон повинен тривати 7-8 годин, каже лікар-сомнолог. А регулярне недосипання загрожує багатьма проблемами.
“Дратівлива людина неефективна на роботі. Потім з’являються головний біль, підвищується артеріальний тиск, виникають аритмії, цукровий діабет, метаболічний синдром”, – розповідає Юрій Погорецький, лікар-сомнолог.
Якщо людина регулярно не висипається, частіше відбуваються інфаркти та інсульти.
“Гормон мелатонін, який виробляється уві сні, повноцінному, нормальному сні, відповідає за серцево-судинну систему, ендокринну систему, імунітет. Мелатонін є онкопротектором, відповідає за потенцію, за обмін речовин”, – продовжує фахівець зі сну.
Дізнатися причини порушення допоможе полісомнографія – апарат для дослідження сну пацієнта. Пацієнт лягає спати з цим приладом. Аналіз показників дає можливість лікарю визначити причини порушень сну і почати з ними боротися. А для того, щоб врегулювати режим, придумали мобільні додатки, які визначають коротку фазу сну і будять людини в певний час.
А ось ведуча новин “Сьогодні” Марина Кухар ділиться власними секретами, як добре виглядати після щоденних пробуджень о четвертій ранку.
“Я собі роблю запас мінеральної води: велику пляшку виливаю в каструльку, мисочку або тарілочку, кидаю туди лід і опускаю обличчя. Це дуже допомагає”, – каже ведуча.
Люди, які хропуть уві сні, перебувають тільки в двох його фазах з чотирьох. Тому якщо помітили це за собою – звертайтеся до лікаря.

Джерело





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.