Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Від часнику до чаю: п'ять методів профілактики застуди

Про ефективні способи для профілактики застуди пише Mukachevo. net

Ми звикли при застуді пити літри розчинних порошків та ковтати жмені гірких таблеток, результат від такого лікування потрібно чекати близько тижня, а симптоми ГРВІ вибивають зі звичного ритму життя.

Щоб уникнути зимової застуди потрібен міцний імунітет. Наші прабабусі знали кілька таємниць у лікуванні сезонних захворювань. Зокрема, правильні продукти допоможуть зміцнити організм та вберегти його від надокучливого кашлю, нежитю та температури.

Часник

Усі ми знаємо, що часник корисний, проте мало хто задумується наскільки ефективним він може бути в боротьбі з застудою. Окрім того, що його потрібно їсти, можна нарізаний часник покласти біля ліжка. Він вбиває хвороботворні мікроби.

Цибуля

За народними рецептами, цибулю можна не тільки їсти, а й змащувати її соком слизову оболонку носа і натирати між бровами. Цей метод хоч і «пахучий» та допоможе вбити мікроби.

Мед

Чай з медом при застуді – старовинний рецепт. Він і справді дієвий, особливо, якщо у вас починає дерти в горлі, мед зніме подразнення, варто тільки з’їсти ложечку цього солодкого продукту. Тільки пам’ятайте, що розчиняти мед у гарячому чаї не варто. Під дією високої температури мед втрачає корисні властивості.

Лимон

Вітамін С, всім відомий засіб проти застуди. Багато його в лимонах. Додавайте лимон в чай та просто їжте з цукром, але не переборщіть. Бо кислота, що міститься у цьому цитрусі може пошкодити зубну емаль при надто частому споживанні.

Чай

Липовий, м’ятний, трав’яний, з шипшини – ці чаї мають потогінну дію та зміцнюють імунітет.
Але пам’ятайте, що це тільки додаткові методи профілактики застуди. В разі, якщо у вас піднялась температура чи є інші симптоми грипу та застуди, зверніться до лікаря. 




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.