Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Чим для людини небезпечний гучний шум

Шум — це те, з чим усі, хто живе в містах доводиться постійно стикатися. Завжди там було так шумно чи це з’явилося лише нещодавно? Який конкретно рівень шуму може чинити несприятливу дію на здоров’я? 
Як захистити себе від шкідливого впливу? Будь-який звук є результатом зміни тиску повітря. Вимірювати гучність навчилися тільки в XX столітті, хоч проблема великого шуму мучила людей ще в давнину. Відома історія, як Юлій Цезар заборонив пересуватися на екіпажах ночами через гуркіт. В Європі рівень шуму різко піднявся з винаходом механічних верстатів і інших пристроїв, а також з появою великої кількості автомобілів і мотоциклів. Приклади турбуючого шуму можна знайти в різних творах літератури.
Наприклад, Стендаль в романі «Червоне і чорне» (1830) описує проживання в місті як постійний приголомшливий гуркіт «двадцяти важких молотів». Виміряти рівень гучності можна за допомогою приладі з назвою «шумомір». Цей пристрій схожий по конструкції на людське вухо — всередині є мікрофон і вольтметр. Рівень шуму прилад показує в децибелах. Зараз виміряти рівень шуму можливо навіть за допомогою спеціальних програм і навіть мобільних додатків. Зазвичай людям не заважає гучність приблизно в 40 децибелів. В ці межі вписуються багато звуків, що оточують нас щодня (звук цокання годинника, мова людини тощо). Неприємним для людського вуха стає шум, що перевищує 100 децибелів — він може не тільки серйозно нашкодити, але навіть призвести до втрати слуху.
З такими гучними звуками можна зіткнутися в нічних клубах, стадіонах або музичних концертах — в таких місцях рекомендується перебувати не занадто довго. Під час перебування у таких гучних місцях потім ми можемо погано чути більш тихі звуки. Гострота слуху з часом відновлюється. Так, чим більше ви перебували серед гучних шумів, тим повільніше буде відновлюватися слух. Голосні звуки можуть призвести до безсоння, зниження продуктивності. Найголовнішим наслідком перебування в гучному середовищі може стати приглухуватість, а також повна втрата слуху, інфаркт, інсульт та інші серцево-судинні захворювання. З шумом можна боротися різними способами. По-перше, ця боротьба реалізується вже за допомогою законодавчих заборон. По-друге, в квартирі можна поставити звуконепроникні вікна, щоб убезпечити себе від вуличних шумів, або зробити стіни більш товстими. Найпростішим способом захисту, як відомо, є беруші. Зверніть увагу, що звичайна вата не кращий варіант — вона дуже пориста, тому не зможе добре захистити вуха. Існують також різні девайси на кшталт бездротових навушників з технологією шумопоглинання

http://cikavosti.com/





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.