Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

5 шкідливих продуктів, якими ми регулярно годуємо дітей

Велика кількість цукру, трансжири і хімічні добавки нерідко виявляються в складі продуктів «для дітей».

Є думка, що дитячий організм має чудову властивість без особливих проблем засвоювати практично будь-яку їжу. Але, насправді, все не так просто. Батькам слід грамотно планувати раціон дитини, щоб уникнути проблем зі здоров’ям у майбутньому. До того ж деякі продукти, які подобаються дітям, можуть зовсім несприятливо вплинути на молодий організм в короткостроковій перспективі.
Багато дослідників вказують на зв’язок активного споживання рафінованого цукру з зростаючим рівнем захворюваності діабету 2 типу серед дітей. Захоплення фаст-фудом і їжею з високим вмістом цукру і консервантів може вплинути також на успішність – у відчайдушних ласунів нерідко спостерігаються проблеми з концентрацією. Медики також не на жарт стурбовані зростанням випадків дитячого ожиріння. Але здебільшого подібних проблем можна уникнути без особливих труднощів. Достатньо виключити з дитячого раціону такі продукти.
Сік
Широко поширена думка про те, що соки корисні для дитячого організму, є помилковою. Барвиста упаковка з позначкою «для дітей» може з легкістю ввести в оману, тоді як в реальності в складі більшості «фруктових напоїв» і соків міститься дуже багато цукру. Навіть соки з претензійною позначкою «свіжовичавлений» проходять обробку, в ході якої втрачається значна частина смакових якостей. Багато з подібних напоїв позиціонуються як «здорові», і дійсно в них може бути деяка кількість вітамінів і поживних речовин, але цукор, який додається в сік, зводить практично нанівець весь корисний ефект. Замість соку краще давати дітям фрукти, які містять не тільки вітаміни, але і корисну клітковину, якої немає в соках.
Йогурт

Йогурт – це потужний пробіотик, який здатний відновлювати мікрофлору шлунку. Цей продукт також містить кальцій, калій, вітамін B6 і магній, що робить його дуже корисним для дітей. Але не варто забувати, що сьогодні багато виробників додають в йогурти цукор, щоб зробити його приємнішим на смак для малюків.
Звертайте увагу на вміст цукру і вибирайте звичайний йогурт без підсолоджувачів. Для дітей старше двох років чудово підійде натуральний підсолоджувач йогурту – мед. Також урізноманітнити його смак можна, додавши свіжі фрукти, ягоди та горіхи.
Пластівці
Ви просто додаєте трохи молока в чашку з пластівцями – і швидкий і поживний сніданок готовий. Багато виробників пластівців стверджують, що їх продукт прекрасно підходить для дітей, але в реальності він містить багато цукру і добавок (і нехай вас не вводить в оману позначка «збагачені» – фактично це означає «промислово оброблені по максимуму»). Зокрема, в одному з недавніх досліджень повідомлялося, що популярні в США пластівці Honey Nut Cheerios містять більше цукру, ніж печиво Chips Ahoy!
Не шкодуйте вранці часу на приготування звичайної вівсянки з додаванням фруктів або декількох яєць і тосту з цільної пшениці. Подібні витрати окупляться з лишком.
Курячі нагетси
Курячі нагетси – вельми популярна їжа для дітей в багатьох ресторанах швидкого харчування і магазинах кулінарії. Деякі виробники навіть акцентують увагу на тому, що їх нагетси «зроблені зі справжньої курки», але головний недолік цієї закуски в іншому. Курячі нагетси обсмажуються у фритюрі, і, як правило, цей фритюр – абсолютно некорисна для організму суміш трансжирів.
Якщо вашим дітям дуже подобається цей снек, то краще приготувати нагетси вдома. Це нескладно: нарізати куряче м’ясо смужками або шматочками, вмочити в яйце збите з дрібкою солі, обваляти в панірувальних сухарях (до сухарів можна додати спецій за смаком: чорний перець, паприка, розтерте насіння коріандру або зіри) і запекти в духовці.
Локшина і макарони швидкого приготування
Макарони Mac n’cheese, локшина рамен, спагетті з соусом в банках подобаються не тільки багатьом дітям, а й дорослим. Швидко, дешево, смачно. На жаль, подібна економія часу і фінансів може обернутися набагато серйознішими витратами ресурсів в майбутньому
Справа в тому, що велика частина подібних макаронних напівфабрикатів містить вражаючу кількість фталатів (хімічні речовини, що імітують структуру естрогену, можуть викликати порушення в ендокринній системі, за деякими даними, також здатні знижувати рівень тестостерону). Причому найбільше фталатів виявлено в сирному порошку. Також в даних продуктах – високий вміст холестерину, присутня і деяка кількість цукру.
Не шкодуйте часу на приготування макаронних виробів з цільнозернового борошна і звичайного тертого сиру. Тільки так ви можете бути впевнені, що дійсно збережете здоров’я дитини.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.