Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Які крупи найкорисніші

Згідно з рекомендаціями ВООЗ по здоровому харчуванню, крупи повинні становити близько 30% раціону.

Різні каші складають важливу частину раціону людей з давніх часів. Коли люди ще не підозрювали про правильне харчування, каші були популярні завдяки своїй доступності і високому насиченню. Крупи багаті складними вуглеводами, а також містять велику кількість вітамінів і мінералів.
Найпопулярніша корисна крупа зараз це гречка. Вона містить багато білка, складних вуглеводів, а також цілий букет мінералів, включаючи залізо і цинк. Крім того, ця каша дуже малокалорійна і багата клітковиною.
Ще одна дуже корисна і доступна каша – вівсянка. Завдяки своїй в’язкості, вона м’яко обволікає шлунок, захищаючи його стінки. Вівсянка дуже ситна каша, в ній багато рослинних волокон, а також речовини, які допомагають знизити рівень цукру і холестерину в крові.
Багато хто вважає рис дуже корисним. Але насправді білий рис представляє з себе оброблені і очищені злаки, тобто, він втрачає велику кількість корисних властивостей. Тому варто вибирати бурий рис. Він зберігає більше вітамінів, мінералів і клітковини, а також має більш низький глікемічний індекс.
Одна з найперших круп, які, як вважають вчені, з’явилася в раціоні людей, це кіноа. Ця крупа є лідером за вмістом білка-14,5 грамів на сто грам продукту. У гречці білка трохи менше – близько 13 грамів. Крім того, кіноа багата амінокислотами, містить вітаміни групи В, фолієву кислоту, селен, натрій і магній. Саме цю кашу вважають кращим вибором для спортсменів.  




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.