Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Святвечір 2018: головні традиції і заборони

Святвечір 2018: головні традиції і заборони
У ніч на 7 січня в Україні святкують одну з найголовніших релігійних подій - Різдво, а напередодні українці відзначають Святвечір. Цей день дуже важливий, оскільки вважається, що саме в цю ніч Ісус Христос з'явився на світ.

Святвечір 2018: головні традиції і заборони
Святвечір - заключний день великого Різдвяного посту. За народною традицією, люди не сідали за стіл і зовсім нічого не їли "аж до вечірньої зорі", зате святкова вечеря складається із 12 пісних страв. Відзначати Святвечір починають, як тільки побачать в небі першу зірку: за повір'ям, саме ця перша зірка сповістила волхвів про те, що Христос народився.



У цей день прийнято відвідувати своїх рідних і близьких, а також влаштовувати колядування - вертепи ходять по домівках зі святковими піснями і уявленнями. У цей день не можна голосно жартувати і розмовляти, забороняється виходити з дому: за повір'ями, такими діями можна впустити в будинок нечисту силу. Крім того, вважається, що не можна йти далеко від будинку, оскільки весь рік будеш скитатися.Святвечір 2018: головні традиції і заборони
Суворо забороняється працювати. Це також відноситься до домашньої праці. Зазвичай віруючі намагаються пробачити колишні образи і розрахуватися з боргами. За столом не можна зустрічати свято в чорному одязі.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.