Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Як боротися зі старістю простими способами - Нобелівський лауреат



В 2009 році Нобелівську премію в області медицини отримала Елізабет Блекберн, передає.
Ця жінка зуміла знайти спосіб, за допомогою якого можна значно прискорити, або, навпаки, загальмувати процес старіння. При цьому людині, по суті, не потрібно робити нічого особливого. Про це вона пізніше розповіла в одній зі своїх книг. Поспішаємо поділитися важливою інформацією!
Як побороти старість
Суть методу заснована на теломеразе і тіломірах. Для когось цей термін виявиться практично невідомим. Теломери — це свого роду наконечники на молекулах ДНК, впливаючи на які можна управляти процесом старіння тіла.
Вся сіль процесу полягає в тому, що поступово, у міру збільшення віку теломери зменшуються в розмірах. Ця реакція зумовлена звичайним поділом клітин. У результаті зменшення їх розміру шкіра починає старіти. Відповідно, щоб цього не сталося, теломери повинні залишатися в межах своїх пропорцій.
Для цього можна було б вживати речовина, яка називається «теломераза» — саме воно відповідає за міцність теломерів і їх довжину. Однак його штучне вживання здатне викликати появу ракових захворювань. Тому цей варіант ми категорично відкидаємо.
Замість цього пропонуємо скористатися іншими радами, які є дійсно корисними. Вам всього лише потрібно буде виконувати певні рухи, дії, в результаті яких теломераза буде залишатися тривалий час на потрібному рівні. Давайте розберемо все по порядку!
1. Медитація
На практиці було помічено, що люди, які постійно медитують, старіють значно повільніше. До того ж, у них відсутні тривожні думки і всілякі негативні настрої з цього приводу.
2. Фізична активність
Щоб теломераза завжди перебувала на необхідному рівні, потрібно займатися активними фізичними вправами. Кращим варіантом є швидкий або з середнім темпом біг. Крім того, підійдуть заняття легкою атлетикою. Що стосується силових вправ — від них можна і відмовитися, оскільки вони ніяк не впливають на розвиток теломерази.
3. Постійне підтримання здорового харчування
На процес розвитку теломерази в негативному аспекті впливає як занадто велику вагу, так і навпаки, худоба. Вчені рекомендують постійно підтримувати вагу в нормальному стані, але при цьому слід відмовитися від шкідливої їжі, а також не є багато цукру.
4. Вживання в їжу продуктів, збагачених жирними кислотами
Омега-3 входять в перелік кислот, які чудово зберігають на належному рівні теломеразу. Велика їх кількість міститься в рибі, тому вона вважається одним з найкращих продуктів у даному випадку. Крім того, велика кількість омега-3 кислот міститься в багатьох фруктах і овочах.
5. Випивайте в день по чашці кави
Такий напій як кава, сприятливо впливає на процес підтримання на оптимальному рівні теломерази. Тому у день рекомендується вживати хоча б по одній чашці підбадьорливого напою.
6. Регулярний ѕекс
Дія даного способу перевірено на практиці. Було відібрано декілька жінок, які ведуть нормальне статеве життя і тих, хто не займався ѕексом жодного разу. У першій категорії теломери були набагато довше.
7. Генна схильність
По більшій частині, на процес старіння впливає не вживання будь-яких продуктів або вчинення дій, а генна схильність. Тому зовсім прибрати процес старіння не вийде — його можна злегка призупинити, але не більше.
На закінчення хотілося б звернути увагу на таблетки і інші препарати, які штучно підтримують довжину теломерів — їх вживання навряд чи можна назвати корисним. Наукою до цих пір не вивчено до кінця їх вплив на організм. Тому краще користуйтеся нашими порадами і будьте молоді!




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.