Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Іван Крулько: Юлія Тимошенко може переглянути можливість продовження пільгового розмитнення євроблях

Після перемоги на виборах Юлія Тимошенко розгляне можливість продовження  пільгового  режиму та перегляду умов розмитнення автівок з єврономерами. Такий прогноз зробив Іван Крулько, заступник голови партії «Батьківщина» на своїй сторінці у фейсбуці.
Народний депутат вважає несправедливою діячу  формулу акцизу (Ставка = Ставка базова х К двигун х К вік), яка враховує вік авто, за якою часто розмитнення коштує у 2-3 рази більше за ціну автівки.  
За словами Івана Крулька, пільгою змогли скористались лише 10-20% власників переважно нових авто. Тоді як 600-900 тис. українців  опинились без транспортних засобів і з «діркою» у кишені через їх придбання та  обслуговування. А також через те, що до 24 травня мають розібрати їх на запчастини, або вивезти за кордон. Інакше їм «світить» штраф у 170 тис грн.
«Зважаючи, що Україна за рівнем ВВП  є найбіднішою країною Європи, коли один українець у середньому витрачає 7,28 дол у день, коли населення обдирають «космічними» тарифами, а автівка часто є чи не єдиним засобом для заробітку та можливістю прогодувати сім’ю. А також, що питання «євроблях» стосується 600-900 тисяч українців та їх родин, я, як заступник партії «Батьківщина», пропонуватиму Юлії Тимошенко одразу після перемоги на виборах - дати можливість українцям легалізувати автівки, ввезені в Україну до впровадження пільг із розмитнення, з акцизом, без прив’язки до віку, за прикладом Молдови», зауважив він.
«Це дасть змогу задовольнити потреби більшості українців - розмитнити автомобілі не за 150-300%, а орієнтовно за 35-45% вартості автомобіля. Цю пропозицію, до речі, підтримують багато громадських організацій та сотні тисяч громадян України. Думаю, це буде одним із пріоритетних питань, вирішенням якого  займеться Юлія Тимошенко одразу після перемоги на виборах», резюмував заступник голови партії «Батьківщина».





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.