Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

На Рахівщині вперше відбувся обласний фестиваль ,,Де бере початок Тиса”

Вчора, 22 липня, у найвисокогірнішому районі України – на Рахівщині, біля витоку річки Чорна Тиса пройшов обласний фестиваль ,,Де бере початок Тиса”. 

Не зважаючи на те, що фестиваль проходив вперше - гостей на святі побувало чимало. 
Розпочали святкування біля Ясінянського будинку культури, де під звуки трембіт  урочисто зустріли гостей гуцульської столиці. Очільники області і району – Геннадій Москаль та Павло Басараба, Ясінянський селищний голова Едуард Зелінський та голова Чорної Тиси Іван Павлючок,  привітали на високогір’ї Карпат дипломатичних представників країн басейну Тиси, а також делегацію з Чеської Республіки.
Відтак свято продовжилося в головній локації – урочищі ,,Околи”, на висоті 1400 м над рівнем моря. Біля витоку Чорної Тиси, представники країн, через які тече річка, посадили п’ять саджанців вічнозеленого хвойного тиса, тривалість життя якого 3500 років. Він дав назву найбільшій лівій притоці Дунаю - Тисі.
Впродовж свята гості фестивалю насолоджувалися фольклорними, вокальними та танцювальними виступами місцевих колективів, соліста Закарпатської обласної філармонії, народного артиста України Петра Матія, знаного далеко за межами краю народного аматорського ансамблю пісні і танцю ,,Лісоруб” Великобичківського будинку культури, Василя Мельниковича, відомого також як Гуцул-Хуліган, та ще низки колективів художньої самодіяльності Рахівщини й Тячівщини, в репертуарі яких, зокрема, звучали твори мовами країн-учасниць фестивалю – угорською, румунською, сербською і словацькою. 
Гості свята мали змогу відвідати ярмарку із автентичними виробами, національними сувенірами, що популяризують традиційні види народного мистецтва, звичаї та обряди гуцулів. Для поціновувачів гуцульських сирів, провели майстер-клас з виготовлення сиру і вурди. 
Головна теза свята: ,,Тиса об’єднує всі народи країн її басейну, і наше спільне завдання берегти її чистоту”.  

http://rakhiv-rda.gov.ua




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.