Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Вища ліга Закарпаття з футболу: команди за межами топ-5

У найелітнішому футбольному дивізіоні краю настали літні канікули. На екваторі змагань традиційно підбиваємо проміжні підсумки сезону. 


Нещодавно ми проаналізували виступи найсильніших футбольних команд Закарпаття (1. «Севлюш» (Виноградів). 2. «Середнє». 3. «Ужгород». 4. «Вільхівці». 4. МФА «Мункач» (Мукачево). Зараз розглянемо результати колективів, яким не вдалося ввійти до п’ятірки найкращих.
«Бужора» (Іршава) (6-те місце, 13 очок)
Іршавці розпочали чемпіонат із двох переконливих перемог над «Оболонню» (7:0) та ДЮСШ Тячів (5:1), однак поразка в третьому турі від «Ужгорода» (0:3) негативно вплинула на подальші результати команди. «Бужора» не змогла віднайти стабільності й опинилася в середині турнірної таблиці. Колектив Михайла Рацина в 10 поєдинках здобув 5 прийнятних результатів (4 перемоги й 1 нічию) та стільки ж разів зазнав фіаско. У зустрічах із командами, які знаходяться вище в турнірній таблиці, іршавці здобули тільки один заліковий бал (нічия 2:2 із МФА «Мункач»). Цього недостатньо, якщо в другій частині сезону вони ставлять перед собою завдання покращити турнірне становище. Різниця забитих-пропущених м’ячів невтішна – 18:21. Зокрема вона була зіпсована в завершальному матчі першого кола, який «Бужора» програла «Севлюшу» з розгромним рахунком 0:7. Іршавцям після перепочинку необхідно буде продемонструвати хороші результати, адже найближчі переслідувачі («Поляна» та «Карпати») на відстані одного очка.
«Поляна» (7-ме місце, 12 очок)
Команда зі Свалявщини, яка минулоріч завершила чемпіонську гонку на 4-му місці, наразі перебуває на 7-й сходинці. Часто полянців підводила реалізація, що ставало основною перепоною для здобуття необхідного результату. Ця команда спроможна нав’язати серйозну боротьбу лідируючим колективам, за чим можна було спостерігати в матчах із «Севлюшем» (2:2) та «Ужгородом» (0:1). Брак стабільності – ще один фактор, що став на заваді високому результату. Полянці втрачали очки в поєдинках, які мали вигравати: МФА «Мункач» (1:1), «Вітязь» (2:2), «Карпати» (1:2). Найболючішої поразки команді Михайла Кондрі завдало «Середнє» (0:8). Варто зазначити, що в рідних стінах «Поляна» залишилася непереможеною (2 перемоги та 3 нічиї), а це вселяє надію на друге коло змагань.
«Карпати» (Рахів) (8-ме місце, 12 очок)
Рахів’яни – міцний середняк Вищої ліги Закарпаття. Грати на рівних із грандами елітного обласного дивізіону їм наразі не вдається, однак у поєдинках із рівними суперниками «Карпати» стабільно набирають залікові бали. У 4 із 10 поєдинків рахів’яни святкували успіх: ДЮСШ Тячів (4:0), «Вітязь» (1:0), «Бужора» (2:0), «Поляна» (2:1). Щодо інших зустрічей, то тут сильнішими були суперники. Не може колектив Андрія Панасюка похвалитися високою результативністю. У 10 матчах «Карпати» забили 12 голів, з яких 7 на рахунку Юрія Яремчука. Цьому ФК є куди прогресувати, тому якщо під час літньої паузи вдасться провести якісну підготовку, ми побачимо боєздатний колектив, який буде спроможний нав’язати боротьбу командам з верхньої частини турнірної таблиці.
«Оболонь» (Хуст) (9-те місце, 9 очок)
З огляду на гру команди та її результати шансів, аби посперечатися за високі місця, у неї майже немає. У першому колі змагань «Оболонь» не вразила. 3 мінімальні домашні перемоги над «Карпатами» (2:1), ДЮСШ Тячів (1:0) та «Вітязем» (1:0) та 7 поразок із загальним рахунком 3:41 – такими постали перед нами хустяни в цій частині сезону. Саме їм належить антирекорд цьогорічного чемпіонату – поразка 1:16 від «Ужгорода». «Оболоні» необхідно зміцнити свої захисні редути й додати розмаїтості в нападі. Тільки так можна буде сподіватися на якісніші результати.
«Вітязь» (Концгазо) (10-те місце, 7 очок)
Команда має потенціал, і зайнята нею позиція – це не максимум, на який вона спроможна в сезоні 2018 року. Колектив у В’ячеслава Пінковського молодий та амбітний. Можливо, не вдалося розкритися сповна через статус новачка ліги. «Вітязь» почав чемпіонат із 2 звитяг у 3 поєдинках (ДЮСШ Тячів (5:1), МФА «Мункач» (1:0), однак згодом були тільки невтішні результати. Єдиний матч із наступних, який колектив з Ужгородщини може занести собі до активу, – результативна виїзна нічия з «Поляною» (2:2). Хоч наразі ця команда носить статус аутсайдера, проте жодної розгромної поразки за її участю зафіксовано не було. «Вітязь» у 10 зустрічах пропустив 17 голів, що є 6-м показником ліги. Із реалізацією ситуація гірша: 11 забитих м’ячів (9-та сходинка). Якщо колектив з Ужгородщини зуміє провести якісну підготовку до другого кола змагань, то матиме шанси покращити свою турнірну позицію.
ДЮСШ Тячів (11-те місце, 1 очко)
Тячівці – абсолютні аутсайдери змагань. Команді не вдалося показати якісної гри, тому 9 поразок у 10 поєдинках – закономірний результат. Єдиний матч, у якому вони не програли, був проти «Вільхівців» (1:1). Окрім звітного двобою, тячівці змогли відзначитися у воротах «Вітязя» (1:5), «Бужори» (1:5) та МФА «Мункач» (3:1). Вони були близькими до позитивного результату в поєдинках із «Оболонню» (0:1) та «Ужгородом» (0:1), але не вистачило одного точного удару. В інших зустрічах зафіксовані переконливі вікторії суперників. Найбільших поразок зазнали в матчах із «Поляною» (0:7) та «Севлюшем» (0:11). Імовірніше за все, ДЮСШ Тячів не зможе піднятися навіть на 10-ту сходинку турнірної таблиці, однак будемо сподіватися, що команда зуміє зібратися в наступній частині сезону й порадує своїх прихильників хорошою грою та кількома прийнятними результатами.
Друге коло Вищої ліги Закарпаття розпочнеться в другій половині серпня. 18-го рахівські «Карпати» прийматимуть «Вільхівці», виноградівський «Севлюш» – «Поляну», хустська «Оболонь» – іршавську «Бужору», «Ужгород» – «Середнє». Наступного дня, 19 серпня, ДЮСШ Тячів на своєму полі зустрінеться з «Вітязем» (Концгазо). МФА «Мункач» (Мукачево) поєдинок 12-го туру пропускатиме.
Олег МИКИТА






Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.