Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Робота в нічну зміну руйнує синхронізацію між мозком і кишечником

Саме тому у людей, які працюють вночі чи подорожують між часовими поясами часто болить живіт.

Робота вночі може настільки порушити біологічні ритми людей, що мозок і система травлення починають взагалі жити кожен своїм життям. Таку загрозу, як пише The Guardian, встановили вчені з Центру сну і досліджень результативності Вашингтонського державного університету. Вони виявили, що три нічні зміни поспіль мають не великий вплив на головний природний годинник в мозку. Але при цьому влаштовують справжній хаос у тому, як функціонує кишечник, руйнуючи природний 12-годинний цикл.

Висновок вчених проливає світло на драматичний вплив роботи в нічну зміну на різні біологічні годинники, які керують природними ритмами органів і системами в людському тілі. Внутрішнє неузгодження між днем і нічним часом доби може пояснити, чому люди, які працюють вночі, і ті, хто страждає від наслідків зміни часового поясу, часто скаржаться на болі в животі і інші проблеми з кишечником. При цьому, симптоми зникають, щойно тіло пристосовується до нового часу.

«Один з симптомів, від яких люди страждають, коли подорожують між часовими поясами, - це шлунково-кишковий дискомфорт. Він виникає тому, що збивається синхронізація кишечника з центральним біологічним годинником», - пояснив директор Центру сну і досліджень результативності Вашингтонського державного університету Ганс Ван Донген.








Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.