Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Чому м’ясо з антибіотиками може стати причиною смерті мільйонів людей: тривожне пояснення

Куряче м'ясо виявилося не таким корисним, як всі думали



Курятина з антибіотиками може надати непоправної шкоди на здоров’я людини.
За даними Інституту аграрної економіки, в середині 2000-х м’ясо курки становило 38% від усього споживання м’яса. За рік середньостатистичний українець з’їдає близько 25 кілограм курячого м’яса.

Однак з-за антибіотико, якими годують птицю, м’ясо може нести шкоди людському організму.

Британські журналісти підрахували, що вже через 30 років із-за цієї проблеми щорічно буде гинути 10 мільйонів чоловік в світі, а стійкість до антибіотиків обійдеться світу в 100 трильйонів доларів.

“Ми отримуємо на стіл продукт, напханий антибіотиками. Зараз в медицині дуже гостра проблема – це резистентність до антибіотиків. Ми можемо підчепити інфекцію, і, можливо, нам знадобиться антибіотик. І якщо у людини на столі бройлерна курятина регулярно, то цей антибіотик просто не спрацює”, – розповів дієтолог Олександр Кущ.

На сьогоднішній день від інфекційних захворювань, які викликають стійкі до антибіотиків збудники, помирає 700 тисяч чоловік в рік.

Для того, щоб хоч якось убезпечити себе від вживання такого м’яса. існують деякі поради.

“Є види птахів, які не піддаються бройлерству, наприклад, індичка, качка. Не треба скидати з рахунків інші види білка – молочні продукти, яйця. І тоді частка цієї бройлерної курятини може бути істотно знижена, я думаю, якщо вона буде виникати раз або два в тиждень, то організм буде в змозі впоратися”, – додав Олександр Кущ.

Олександр попередив, що найбільша кількість шкідливих речовин міститься в шкірі курки, печінки і бедрышках, а найменьшее – в грудинці.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.