Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Вчені з'ясували, скільки чашок кави в день допоможе продовжити життя

Спільне дослідження вчених з Національного інституту онкології США і Національного інституту здоров'я США пролило світло на позитивний вплив кави на тривалість життя людини.

В ході одного з найбільших досліджень на тему користі кави, вчені прийшли до висновку, що вживання популярного напою знижує ризик ранньої смерті, пише Independent. Зокрема, дослідники встановили, що, випиваючи до семи чашок кави в день, людина знижує ризик ранньої смерті на 16 відсотків. Варто відзначити, що Управління з харчових стандартів Сполученого Королівства раніше рекомендувало випивати в два рази менше кави - до трьох чашок в день.

В ході дослідження вчені аналізували дані про понад 500 тис осіб віком від 38 до 73 років. Кожен з учасників експерименту проходив повне обстеження організму, заповнював анкету, а також надавав свої біологічні зразки для подальшого вивчення дослідниками.

Крім того, вчені аналізували дані про шкідливі звички респондентів, такі як куріння і вживання алкоголю, а також про фактичне споживання ними кави, зокрема, про кількість випитих ними чашок і перевагах щодо якості кави, де респонденти відзначали, яку каву вживають регулярно - мелену, розчинну, з молоком або без.

Дослідження тривало 10 років, протягом яких померло понад 14 тисяч респондентів. В результаті вчені встановили, що люди з більш високим рівнем споживання кави жили довше. Зокрема, дослідження показало, що у тих учасників, які випивали вісім або більше чашок кави в день, ризик смертності був нижче на 14 відсотків в порівнянні з тими, хто не вживав популярний напій або випивав меншу кількість кави. У свою чергу, у тих, хто регулярно випивав від семи до восьми чашок кави в день, ризик ранньої смерті був нижче на 16 відсотків.

«Чим менше кави вживали учасники дослідження - тим вище у них був ризик ранньої смерті. При цьому, на цей зв'язок не впливала швидкість метаболізму кофеїну. Ці дані свідчать про те, що вживання кави може бути частиною здорового харчування», - відзначають дослідники.

Відзначимо, напередодні німецькі вчені з Дюссельдорфського університету імені Генріха Гейне довели, що споживання чотирьох чашок кави в день здатне захистити серцево-судинні клітини від ушкоджень і навіть відновити їх.

Крім того, незважаючи на те, що каву асоціюють з підвищеним занепокоєнням, недавні дослідження показали, що деякі напої, що містять каву, наприклад, мокко, можуть фактично знизити рівень тривоги.

Джерело




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.