Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Українців лякають новою смертоносною хворобою

Інформацію про новий смертельний вірус оприлюднила головний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України за фахом «Інфекційні хвороби» Ольга Голубовська


За її словами, крім відомих нам кандидатів на цю сумну подію (лихоманка Ласса, Марбург, хвороба Зика) є і деякі припущення, які були позначені «хвороба Ікс» – невідомий ще вірус, який може стати таким же смертоносним, як «іспанка», що забрала життя, за різними джерелами, від 50 до 100 млн осіб на початку ХХ століття, пише http://vgolos.com.ua.
«Припускають, що подія трапиться обов’язково і з великою часткою ймовірності збудник буде передаватися від тварин до людини. До речі, подолання міжвидового бар’єру – сьогоднішній тренд еволюції і адаптації мікроорганізмів, причому викликані таким чином захворювання у людей надзвичайно для них небезпечні і смертоносні – Ебола, пташиний грип, коронавірус близькосхідного респіраторного синдрому, вірус Ніпах, який недавно забрав у Індії більше 10 життів, в т.ч. медсестри, яка, перебуваючи в карантині, не могла попрощатися зі своїми близькими та залишила їм лист з проханням берегти один одного», – написала медик.

Також вона додала, що під час епідемії хвороби Ебола в Західній Африці всього загинуло понад 400 медичних працівників, в т.ч. експерт ВООЗ з геморагічних лихоманок, доктор Умар Хан, який боровся із захворюванням в Сьєрра-Леоне, і п’ятеро дослідників молекулярної генетики вірусу, які так і не дочекалися виходу своєї статті в серпні 2014 року.
«Звичайно, пам’ять про трагічні події часів «іспанського грипу» збереглася не тільки у професіоналів, але і всього людства, і 2018-2019 рр. Через століття, світ згадує ці незвичайні дні, – продовжує Ольга Голубовська. – У зв’язку з цим журнал The Lancet виділив деякі свої знакові статті, присвячені грипу, починаючи з 1889 року на історичному графіку і зробили найбільш цитовані публікації безкоштовними для доступу до 31 серпня 2018 року».





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.