Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Поради дієтолога, як зберегти фігуру у відпустці

Під час відпустки ми дозволяємо собі багато зайвого, але є способи повернутися струнким навіть з готелю "ол инклюзів".
Літо. Відпустка. Ми їдемо до інших міст і країн, до моря і гір або просто сидимо вдома. Звичний робочий ритм життя змінюється на більш розслаблений, що називається "я у відпустці".
Саме в цей період ми відновлюємо сили, знімаємо психологічну напругу, що позитивно впливає на здоров’я та настрій. Однак під час відпустки змінюється не тільки ритм життя, але і звички в їжі. Часто ми не відмовляємо собі в черговій порції морозива, холодного пива або сосисок на грилі — це ж відпустка.
Вечірні застілля, висококалорійна їжа, солодощі та алкоголь — ось основні противники жіночої та чоловічої фігури під час відпочинку. Тому я пропоную побудувати своє "відпускне" харчування так, щоб не повернутися додому з "додатковим багажем" у вигляді зайвої ваги і проблем зі здоров’ям.

Пийте воду
Під час літньої спеки наше тіло потребує більше рідини, тому пам'ятайте про те, що треба багато пити. Але не солодкі газовані напої, пакетовані соки чи холодний чай з пляшок, що лише збільшують спрагу і можуть призвести до більшого зневоднення. Завжди варто мати з собою пляшку звичайної питної води. Найкращим вибором буде середньо-мінералізована, що не лише втамує спрагу, але й додасть мінерали, які у спеку ми втрачаємо з потом.
Уникайте калорійних закусок
Солодкі напої, на жаль, не є єдиною прикрістю. Часто на екскурсію чи пляж ми беремо щось перекусити. Найгірше, що переважно це солодощі або чіпси, так звані калорійні бомби. Тому я пропоную такий перекус зробити більш корисним — овочевим. Різноманітні овочі, нарізані зручними шматочками, додадуть організму не лише клітковини, але й вітамінів та мінералів, що захистять від шкідливого впливу сонячних променів.
Швидке харчування
Під час літнього відпочинку зазвичай не дуже хочеться багато готувати самому, тому ми йдемо кудись, де нас можуть нагодувати. І більшість обирає швидку їжу з фаст-фудів. Але і там існують більш здорові варіанти меню, якими варто скористатися. Наприклад, роли з овочами, в які можна не додавати багато жиру у вигляді майонезу, сендвічі з овочами та куркою або просто овочевий салат з сиром та хлібом. Вибір завжди є. Окрім того, можна завжди зайти до магазину, купити всі ці компоненти окремо і приготувати собі смачну та корисну їжу там, де ви живете.

Дотримання режиму харчування
У відпустці це вкрай важливо, адже хаотичні перекуси не принесуть користі не лише фігурі, але й здоров’ю. У харчуванні важлива помірність та відчуття ситості, а цього можна досягнути тільки підтримуючи звичний режим.
Рух
Відпочинок, це можливість більше ходити пішки, більше рухатися і витрачати більше енергіі. Тому не лежіть годинами під сонячними променями, а купайтеся у морі або річці, не сидіть на балконі готельного номера, а пройдіться гірськими стежками. Візьміть на прокат велосипед, відвідайте басейн або просто робіть ранкову зарядку або пробіжку.
Я впевнена, що завдяки цим основним правилам ви зробите свій відпочинок легким та здоровим.





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.