Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Українські чоловіки взяли участь в опитуванні про те, якою має бути гарна дружина, і здивували результатами

Приголомшує ставлення опитуваних до жертв сексуального насильства.

Українські чоловіки взяли участь в опитуванні про те, якою має бути гарна дружина, і здивували результатами.

Їх опублікувала Ліга захисту прав жінок "Гармонія Рівних" у Facebook. 

Так, 70% чоловіків підтримують думку про те, найважливіша роль жінки - піклуватися про дім та готувати для родини. 63% стверджують, що дружина повинна піклуватися про маленьких дітей.

67% чоловіків переконані, що їй має належати вирішальне слово в родині, а жінка повинна бути поступливою. Разом з тим, 36% впевнені, що нести відповідальність за планування сім’ї має жінка, і відповідно попередження вагітності – її обов’язок.

При цьому 20% опитаних хочуть, щоб їхня обраниця була цнотливою, а використання жінками контрацепції, на їхню думку, формує передумови для надмірної сексуальної свободи. А 66% чоловіків вважають, що жінка повинна прагнути догодити чоловікові. Зокрема, вони очікують, що жінка відразу погодиться на інтимні стосунки.

Окрім цього, 37% хочуть, щоб жінка заробляла менше за них, а 10% взагалі вважають, що жінка має терпіти насильство, аби зберегти сім’ю.

Українські чоловіки взяли участь в опитуванні про те, якою має бути гарна дружина, і здивували результатами

Facebook Ліга захисту прав жінок "Гармонія Рівних" 
Дослідження "Сучасне розуміння маскулінності: ставлення чоловіків до гендерних стереотипів і насильства щодо жінок".
Також приголомшує ставлення опитуваних до жертв сексуального насильства. Половина респондентів вважають жінку винною у зґвалтуванні, якщо вона вживала алкоголь чи наркотики. 43% стверджують, що у випадках сексуального насильства слід зважати на те, чи була жінка розбірлива у стосунках і яку репутацію мала. 33% опитаних сумніваються, чи було зґвалтування у випадку, якщо жінка не чинила фізичного супротиву. На думку 23% - у деяких випадках жінка взагалі сама хотіла, щоб її зґвалтували, а 19% вважають, що це жінки зазвичай своїми діями призводять до таких ситуацій.

Українські чоловіки взяли участь в опитуванні про те, якою має бути гарна дружина, і здивували результатами

Як зазначається, дослідження "Сучасне розуміння маскулінності: ставлення чоловіків до гендерних стереотипів і насильства щодо жінок" проводив Інститут демографії та соціальних досліджень спільно з Мінсоцполітики та українським представництвом Фонду народонаселення ООН.

Нагадаємо, майже 600 українок щороку гине від рук чоловіків. Таку статистику оприлюднили на замовлення Фонду народонаселення ООН. Переважна більшість жертв домашнього насилля боїться говорити про агресію. У вигляді експерименту в Україні запрацювала "Поліна" - поліція проти насильства. 





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.