Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Ужгородський суд посадив за грати розбійний "дует"

Двоє злочинців проведуть у в’язниці 9 років та сім з половиною років відповідно. 
Судом присяжних, спільно з професійними суддями Ужгородського міськрайонного суду, постановлено вирок у справі розбійного нападу на домоволодіння жителя села Сторожниці на Ужгородщині.
Так, вказаний злочин, було вчинено взимку 2015-го року. Тоді, 65-річний мешканець міста Києва та 19-річний ужгородець, з метою заволодіння матеріальними цінностями, проникли до будинку поблизу ресторану «Чарда». Проте, безперешкодно реалізувати свій намір підсудним не вдалося, оскільки господар разом з малолітньою донькою, на той час, знаходилися вдома.
Задля доведення злочинного умислу до завершення, підсудні зв’язали власника будинку й почали наносити йому численні удари електрошокером та металевою битою з вимогою виказати інформацію про місцезнаходження наявних у домоволодінні грошей й коштовностей. Не отримавши для себе задовільного результату – киянин здійснив декілька пострілів по ногам потерпілого.
Мешканець столиці, також здійснив три прицільні постріли у бік правоохоронця, який прибув на місце події за викликом потерпілого.
Внаслідок злочинних дій нападників, потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження, а його донька, яка на момент розбою перебувала в приміщенні, зазнала психологічних страждань.
Докази, зібрані під час досудового розслідування та судового розгляду, суд вважає допустимими, й такими, що безпосередньо вказують на вчинення діяння обвинуваченими.
Тож, судом постановлено вирок, за яким 67-річного підсудного позбавлено волі на 9-ть років з конфіскацією належного йому майна. Киянин визнаний винний у вчиненні розбійного нападу, поєднаному з заподіянням тяжких тілесних ушкоджень потерпілому, носінні та зберіганні вогнепальної й холодної зброї, а також замаху на життя правоохоронців.
В свою чергу, 22-річному ужгородцю, за співучасть у розбійному нападі, судом призначено покарання у вигляді семи років і двох місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.
Також, за спричинені матеріальні збитки та моральні страждання, винуватці зобов’язані сплатити потерпілому відшкодування шкоди у розмірі понад 200 тисяч гривень.
Вирок, постановлений вчора, набирає законної сили після закінчення 30-ти денного строку на апеляційне оскарження.

Джерело: Прес-служба Ужгородського міськрайонного суду




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.