Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Речовина в зубній пасті може викликати рак

Згідно з недавніми дослідженнями, триклозан, який є компонентом багатьох широко використовуваних косметичних засобів, може сприяти розвитку запалення кишківника і навіть виникненню раку.

Вчені з лабораторії Zhang Lab в Університеті штату Массачусетс (США), у співпраці з ученими з 13 інших університетів, провели низку досліджень. Результати показують, що триклозан може викликати загострення запального захворювання кишківника, а також нести відповідальність за розвиток виразкового коліту. Він також може впливати на розвиток раку товстої кишки.
На даний час випробування проводились виключно на мишах, тому невідомо, як досліджуваний складник може впливати на людей. Однак вчені не виключають загрози для людей, тому звернулися до влади із закликом ввести нові правила використання триклозану.

Триклозан є речовиною, яка має протигрибковий і бактерицидний ефект, а це значить, що вона вбиває в кишківнику також і корисні мікроби. Це органічна хімічна сполука, яку додають до зубних паст, дезодорантів, мила, гелів для душу та інших антибактеріальних косметичних засобів. Вона також використовується в кухонному начинні та іграшках.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.