Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Триденний кінофестиваль в Рахові знайомив місцевого глядача з провідними українськими мультфільмами та кінострічками

Триденний кінофестиваль в Рахові знайомив місцевого глядача з провідними українськими мультфільмами та кінострічками – «Микита Кожум’яка», «Будинок «Слово», «Червоний», «Межа», «Гніздо горлиці» та іншими.
 
В якості спеціальної гості на захід була запрошена Римма Зюбіна – головна героїня фільму-сенсації Одеського кінофестивалю «Гніздо горлиці». Стрічка про трудову міграцію, зачепила набагато більше проблем ніж просто виїзд за кордон.За роль Дарини Римма Зюбіна за версією Української кіноакадемії у 2017 році була визнана «Найкращою акторкою».
Роботу актриси як видатну особливо відзначило журі 65-го Міжнародного кінофестивалю Мангейм-Гайдельберг (Німеччина).
Проте це не останній фільм, за участі Римми Зюбіної, який так запам’ятався глядачам. Кінострічка «Межа»,в якій знялася акторка і, яку також демонстрували рахівчанам вже має кілька відзнак. І це дає змогу говорити про відродження, а можливо навіть народження українського кіно. Всі охочі могли поспілкуватися з акторкою після перегляду фільму. А бажаючих було чимало, адже кіно у Рахові демонструють нечасто. У місті немає кінотеатру і подібні ініціативи тут дуже очікувані.
До речі, захід відбувся не в останню чергу завдяки Оксані Костан – дівчині родом з Рахова, яка навчалася в Києві на організатора кіновиробництва і, власне, запропонувала ідею проведення кінофестивалю у рідному місті. В рамках фестивалю проходила творча зустріч з режисерами анімації.
Діти віком від 7 до 15 років мали змогу взяти участь у триденному практичному курсі та створити разом з командою відомих аніматорів відео-анімацію. Тут присутні могли дізнатися і про найважливіші вимоги до мультиплікаційної справи.
Долучилися на кінофестивалі і до акції на підтримку незаконно ув’язненого в Росії кінорежисера Олега Сенцова. Напис-хештег #FreeSentsov прикрашав і сукню Римми Зюбіної. А завершувала кінофестиваль психологічна драма «Стрімголов». Загалом за три фестивальні дні рахівчани переглянули не менше 10 українських фільмів від яких залишилися в захваті.
Організатори пообіцяли, що кінофестиваль в Рахові пройшов не востаннє. Тож варто сподіватися,що наступного року українські кінематографісти презентують глядачам не менше якісних фільмів.



http://zak-insider.com





Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.