Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

9 звичних предметів у вашому будинку, які можуть нашкодити вашим легеням

Зверніть увагу на те, що вас оточує в будинку, або чим ви постійно користуєтеся. Багато звичайних речей, виявляється, можуть істотно вплинути на ваші легені і викликати цілком реальні проблеми зі здоров’ям.
? Відбілювач
Засоби для дезінфекції та відбілюючі засоби можуть містити хлор і аміак, а це потужні подразники для людей із захворюваннями легень. Крім того, вони можуть спровокувати розвиток астми у тих, хто на здоров’я не скаржиться. У більшості випадків просте мило і вода замінюють ці жорсткі засоби. Люди зазвичай припускають, що з мікробами потрібно воювати «силовими методами», але насправді мило і вода видаляють величезну кількість бактерій і вірусів. Якщо ви все ж не хочете відмовлятися від засобу для чищення і відбілюючого засобу, тоді розбавте цей розчин в пропорції мінімум 1 до 10.
? Килими
Килими – це ідеальні збирачі пилу. Дослідження показують, що мешканці будинків з килимами набагато частіше страждають від проблем з легенями у вигляді всіляких респіраторних захворювань. Коли ви ходите по килиму, частинки пилу злітають в повітря і знову осідають в ньому. Ви, ймовірно, не почнете кашляти від одного пильного килима. Але якщо у вас є діти, яким подобається гратися на підлозі, то пил який там накопичився може почати погано впливати на їх дихальну систему.
? Пилосос
Будьте обережні, коли ви чистите брудні підлоги – пилососом і простий віник піднімають ще більше пилу. Коли пил знаходиться в повітрі, люди з алергічними ринітами можуть відчувати характерні симптоми. Це не найсерйозніша медична проблема, і її можна уникнути. Щоб піднімати з підлоги менше пилу, рекомендується робити вологе прибирання, а не всуху проходити по поверхнях пилососом.

? Підвальне приміщення
Саме звідти в житлове приміщення через підлогу можуть просочуватися шкідливі гази, цвіль і навіть токсичні природні речовини. Вентилятори і провітрювання – це не рішення. Коли ви закриєте вікна, атака шкідливих речовин знову відновиться. Швидше за все, потрібно задуматися про більш дієву систему вентиляції.
? Раковина у ванній кімнаті
Розвиток цвілі в будинку може погано вплинути на людей з алергією або астмою, а також спровокувати розвиток захворювань. Найчастіше таке трапляється в місцях з підвищеною вологістю, наприклад, під раковиною і на стінах ванної кімнати або в килимах, які намокають. Негайно позбудьтеся від цвілі, аж до проведення капітального ремонту.
? Пестициди
Спреї, призначені для боротьби з тарганами і іншими комахами, можуть викликати проблеми з легенями. Звичайно, ви не повинні самі вдихати ці речовини, і перед застосуванням вам також потрібно переконатися, що приміщення добре вентилюються.
? Фарби
Якщо ви ремонтуєте приміщення або меблі, подбайте про циркуляцію свіжого повітря. Фарби часто виділяють потенційно небезпечні хімічні речовини (леткі органічні сполуки), які виділяються при відкритті банки і при висиханні фарби. Ці сполуки варіюються від просто подразників до речовин, які визнані канцерогенами, такими як формальдегід. Під час висихання фарби, включіть вентилятор, спрямований у вікно, а меблі взагалі краще фарбувати поза приміщенням.
? Камін
Це не тільки затишне містечко в будинку, але і джерело забруднення. Вогонь може виділяти шкідливі хімічні речовини, які ви все одно так чи інакше вдихаєте, незважаючи на наявність димаря. Особливо уникайте спалювати в каміні спресовану деревину, яка була спеціально оброблена для захисту від гниття і комах, а тому більш токсична, ніж проста деревина. Також не спалюйте залишки старих зборів, гойдалок або сходів, так як ви ризикуєте надихатися токсинами .
? Залишки старого ремонту
Старий ремонт може бути небезпечний, оскільки раніше будівельні, лакофарбові та оздоблювальні матеріали були більш токсичні. Видаліть всі старі шари штукатурки і фарби, а також покриття для підлоги, щоб очистити свій будинок.




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.