Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

На доброчинному балі в Ужгороді зібрали рекордну суму грошей на підтримку дитячого будинку-інтернату

Третій благодійний бал під патронатом Геннадія Москаля відбувся 1 червня в атріумі будівлі Закарпатської облдержадміністрації.  


Культурно-мистецька акція з метою збору коштів на підтримку Вільшанського дитячого будинку-інтернату об’єднала в стінах історичної будівлі керівників дипломатичних відомств, представників влади та політикуму, бізнесменів і меценатів, культурну інтелігенцію Закарпаття. Цьогорічний захід приурочили до Міжнародного дня захисту дітей.
– Нашою акцією ми намагаємося привернути увагу суспільства до проблем тих, кого обійшла доля, тих, хто потребує допомоги, – сказав у своїй вітальній промові Г. Москаль. – Закарпаття завжди славилося європейськими традиціями благодійності, милосердя, готовності прийти на допомогу ближньому. Сподіваюся, що проведення сьогоднішньої благодійної акції підтвердить це. Я піднімаю келих шампанського за мир, щасливе дитинство та  благополуччя країни. І закликаю активно долучатися до аукціону…
Мистецьке наповнення вечора забезпечили провідні колективи культури краю. Серед них – симфонічний оркестр Закарпатської обласної філармонії та її соліст, заслужений артист України Олександр Садварій, біг-бенд Ужгородського музичного коледжу, хореографічна група Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, а також клуб спортивного танцю “Грація”. Доповнили дійство показом дизайнерського вбрання від Оксани Василян.
Скриньку доброчинних пожертв охочі традиційно змогли поповнити завдяки тематичній фотозоні. Іншою формою внесків, як і в попередні роки, став продаж на благодійному аукціоні художніх витворів вихованців Вільшанського дитячого будинку-інтернату. Десять лотів для торгів цього року надали й учні Ужгородської дитячої школи мистецтв. Загалом під час доброчинного заходу вдалося зібрати понад 177 тисяч гривень – це значно більше, ніж у попередні два роки. Кошти благодійних внесків керівництво дитячого будинку-інтернату планує витратити на доповнення спортивного обладнання, а також оновлення аудіо-оснащення закладу.
Нині у Вільшанському будинку-інтернаті на повному державному утриманні мешкає 175 осіб із особливими потребами. З них 48 – віком від 4 до 18 років…
 
 
  




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.