Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Знайдений незвичайний спосіб продовжити життя

Вчені з канадського університету МакГілл в ході експериментів прийшли до висновків, що суміш пробіотиків і багатих поліфенолами трав збільшує тривалість життя і знижує ризик розвитку вікових захворювань.
Такими є результати дослідження, яке фахівці провели на плодових мухах Drosophila melanogaster, метаболізм яких на 70% схожий на організацію цього процесу у ссавців, а висновками поділилися в журналі Scientific Reports.
Комах розділили на дві групи, одну з яких протягом місяця годували симбіотиками. Експеримент показав, що тривалість життя мух в дослідній групі склала 66 днів, що на 26 днів більше, ніж у комах, що харчувалися звичайним чином. Ці результати дають підстави вважати, що мікрофлора кишечника безпосередньо впливає на стан організму.
Крім того, у дослідної групи мух спостерігалося зниження ознак старіння. Такий результат може пояснюватися наявністю так званої осі «кишечник-мозок» – двобічної системи зв’язку між мозком і кишечником. Таким чином, стан мікробіоти в шлунково-кишковому тракті може визначати стан нервової системи і навіть впливати на депресію і розвиток старечих захворювань.
При цьому вчені підкреслили, що вплив пробіотиків на організм людини ще належить вивчити. Можливо, ефект буде не настільки сильний, як у комах.

Джерело: proman.com.ua




Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.